Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, bölge illeri için kar yağışı uyarısında bulundu. Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin güneybatısında başlayan yağışların öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde görülmesi beklendiği belirtildi. Açıklamada, “Yağışların yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın doğulu ve güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor. İl merkezleri için günün beklenen en yüksek sıcaklıkları ise Bitlis’te 6, Muş’ta 8, Van ve Hakkâri’de 9 derece olması beklenmektedir” denildi.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, yarın bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, kuzeydoğusunun yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın Şırnak çevreleri ile Malatya ve Elazığ'ın güney kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

VAN 0°C, 8°C

Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu Öğle saatlerinden sonra yağmurlu yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı.

ELAZIĞ 5°C, 11°C

Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güney kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

ERZURUM -2°C, 8°C

Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu yağmurlu yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı.

KARS -5°C, 9°C

Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu yağmurlu yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı.

Editör: TE Bilisim