ŞEHRİVAN HABER - Kışın ilk yoğun kar yağışı ile geçtiğimiz hafta tanışan Van'da, kar yağışı bugün yeniden etkili olmaya başladı.

Kuraklık ve yağışın iyice azaldığı kentte kar yağışı sevinciy aşanırken Meteoroloji bu kez de yoğun yağış konusunda uyardı. Yeni haftanın 5 günlük hava durumu tahmin raporunu açıklayan Meteroloji'nin tahminine göre Pazartesi günü başta Van olmak üzere Gümüşhane, Bayburt, Hakkari, Artvin ve Ardahan'da kar yağışı hakim olacak. Salı günü ise tam 21 kentte kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yeni haftanın tahmin raporunu yayınladı. Rapora göre; pazartesi ve salı günü bazı iller kara teslim olacak.

YAĞIŞ YARIN VE SALI GÜNÜ DE SÜRECEK

Pazartesi günü; Van, Gümüşhane, Bayburt, Hakkari, Artvin ve Ardahan'da kar yağışı etkisini gösterecek. Salı günü ise Kastamonu, Çorum, Tokat, Sivas, Gümüşhane, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Bayburt, Erzurum, Muş, Şırnak, Hakkari, Van, Bitlis, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan ve Artvin'de kar yağışı hakim olacak.

OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Yoğun kar yağışı nedeniyle sürücüler yol konusunda uyarılırken gözler bir taraftan da okulların durumuna çevrildi. Akşam saatleri itibariyle henüz okulların durumu ile ilgili açıklama yapılmazken, gözler Milli Eğitim Müdürlüğü ve Van Valiliği'nin alacağı karara çevrildi.

Editör: TE Bilisim