Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, Suriye kaynaklı toz uyarısında bulundu. Uyarı kapsamındaki illerden Mardin'de etkili olan toz taşınımı elektrik kesintisine neden oldu.

"OLUMSUZLUKLARA KARŞI TEDBİRLİ OLUNMASI GEREK"

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü toz taşınımı hakkında yayınladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Suriye kaynaklı toz taşınımının Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnak çevrelerinde etkisini devam ettirmesi beklenmektedir. Görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış ulaşımında ve aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

MARDİN'DE TOZ FIRTINASI HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Mardin'in Suriye sınırında bulunan Kızıltepe ilçesinde toz fırtınası rüzgarın etkisiyle hayatı olumsuz etkiledi. Birçok kırsal mahallede elektrik kesintisi yaşanırken toz fırtınası her yeri kapladı.

SICAKLIKLAR ARTACAK

İç kesimlerde hissedilir derecede (6-14 derece)olmak üzere kuzey, iç ve doğu bölgelerde azalacağı, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

Genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/sa), Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ'E KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Çankırı, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Çorum, Ordu, Giresun ve Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Editör: TE Bilisim