KUVVETLİ YAĞIŞLI

Van, Bitlis, Muş ve Hakkâri çevrelerinin sabah saatlerinden itibaren yağmur ve aralıklı karla karışık yağmurlu, öğle saatlerinden itibaren Van'ın güneyi, Muş'un batısı, Bitlis ve Hakkâri genelinin kuvvetli yağışlı, bölgenin yüksek kesimlerinin yoğun kar yağışlı geçmesi beklenmektedir. Ayrıca gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte, yer yer sis ve pus hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle doğulu ve güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren güneyli yönlerinden kuvvetli ve kısa süreli kuvvetli rüzgâr (40-60 km/saat) şeklinde esmesi beklenmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Mevsim normallerinin altında seyreden düşük sıcaklıklara bağlı olarak Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma, don, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre bölge genelinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir. İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının; Muş 2, Bitlis 6, Van 7 ve Hakkâri’de 5 derece olması beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim