Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahmin raporunu yayınladı. Buna göre önce önce yağmur ardından kar etkili olacak. Uzman isimler de düşen sıcaklıklar için uyardı. Peki kar ne zaman yağacak? 

Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan "27'sinden itibaren yağışların giriş yaptığı bir dönem olacak. 26'sında batı bölgelerine yağış giriş yapacak. 27-28 Ocak itibarıyla doğu bölgelerinde kar yağışı bekleniyor." dedi.

"Ocak ayının sonu ile şubat ayınında başında kar yağacak illerimiz olacak." diyen uzman isim şubat ayının başında İstanbul'a kar yağma ihtimalinin olduğunu dile getirdi.

 MGM Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin ise Haber 7'de yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Hafta sonu yağışlı sistem ülke genelinde görülecek. İstanbul'da sıcaklık yüksek... Önümüzdeki 3 gün boyunca 11-13 derece sıcaklık görülecek. Çarşamba günü parçalı çok bulutlu bir hava hakim olacak. Perşembe günü yağış ara verecek. Cuma-cumartesi-pazar İstanbul'da yağmur görülecek. Doğu kesimlerde kar yağışı ciddi birikimlere sebep olacak.

Kerem Ökten de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

İstanbul ve Marmara bölgesinde hava her geçen saat daha da soğuyacak. Özellikle sabahleyin sıkı giyinmelisiniz. Cuma günü sağanak yağışlar geliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz kıyıları, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova çevreleri ile Kırklareli’nin kıyı, Balıkesir’in kuzey kesimlerinin hafif olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova çevreleri ile Kırklareli’nin kıyı, Balıkesir’in kuzey kesimlerinin hafif olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güney kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

EGE
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

AKDENİZ
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

İÇ ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yer yer pus ve sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu, güneydoğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yer yer pus ve sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey ve doğu kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Editör: TE Bilisim