Meteoroloji, Doğu Karadeniz' in iç kesimleriyle, Doğu Anadolu' nun kuzeyi için yoğun kar yağışı uyarısında bulundu.

Meteoroloji bu gece saatlerinden itibaren Perşembe günü öğle saatlerine kadar Doğu Karadeniz’ in iç kesimlerinde (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin ile Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize’ nin  iç ve yüksek kesimlerinde) yarın öğle saatlerinden itibaren de Doğu Anadolu’ nun kuzeyinde (Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Bingöl, Muş, Bitlis ve Ağrı da)  yoğun kar yağışının beklendiğini bildirdi. Yetkililer, kar yağışının meydana getirebileceği olumsuzluklara, ulaşımda aksamalara buz ve don olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

 

KARADENİZ KIYILARI İÇİN YAĞIŞ UYARISI 


Meteoroloji, Orta  ve Doğu Karadeniz kıyıları için kuvvetli yağış uyarısı yaptı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; Karadeniz bölgesinde aralıklarla devam eden yağışların, bu gece saatlerinden itibaren kuvvetlenerek yarın (Çarşamba günü)Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz’de, Perşembe günü sabah saatlerine kadar ise Doğu Karadeniz’in doğusunda çok kuvvetli olmasının beklendiği bildirildi. Vatandaşlardan yağış sonucu meydana gelebilecek su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları  istendi..

 

BATI AKDENİZ VE GÜNEY EGE İÇİN FIRTINA UYARISI 


Meteoroloji, Akdeniz’ in batısıyla Ege’ nin güney kesimleri için fırtına uyarısında bulundu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; Batı Akdeniz ile Güney Ege'nin güneyinde bugün akşam saatlerinden sonra rüzgarın kuvvetini artırarak, kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesinin beklendiğini, fırtınanın Perşembe günü sabah saatlerinden itibaren etkisini  kaybetmesinin tahmin edildiğini bildirdi.
 

MARMARA'DA SICAKLIKLAR 10 DERECE BİRDEN ARTACAK

Güney Marmara illerinde hava sıcaklıkları, hafta sonuna  kadar 5-10 derece arasında artış gösterecek.

   AA muhabirinin Meteoroloji Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre,  Güney Marmara illerinde bugün ve yarın, 9 ila 11 derece arasında olacak hava  sıcaklıkları, perşembeden itibaren yükselmeye başlayacak.
 
  Bursa ve bazı ilçelerinde bugün 9 derece olacak hava sıcaklığının,  hafta sonunda 19 dereceye, Balıkesir'de 12'den 20 dereceye, Çanakkale'de 11'den  19 dereceye ve Yalova'da 10'dan 15 dereceye çıkması bekleniyor.

Hafta sonunda Eskişehir'de hava sıcaklıklarının 13, Kütahya'da 14,  Bilecik'te ise 17 dereceye kadar ulaşacağı tahmin ediliyor.

 Bu tahminlere göre, Güney Marmara'da hava sıcaklıkları, uzun yıllar en  yüksek sıcaklık ortalamasının 3 ile 5 derece üzerine çıkmış olacak.

KAYNAK:MİLLİYET

Editör: TE Bilisim