Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden edinilen son meteorolojik hava tahmin raporuna göre; Yurt genelinde Aralık ayının başlamasıyla birlikte sıcaklılar düşüşe geçmesiyle birçok ile kar yağışı ve sağanak uyarısında bulundu.

Havanın ülke genelinde parçalı, yer yer çok bulutlu, İstanbul Anadolu Yakası'nın doğu çevreleri, Kocaeli ve Yalova ile Bursa ve Balıkesir’in Marmara kıyılarının; Rize ve Artvin ile Sinop, Samsun ve Ordu’nun kıyı kesimlerinin; Diyarbakır ve Batman çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı; Ardahan, Iğdır, Ağrı, Van ve Bitlis çevreleri ile Erzurum'un doğu, Kars ve Muş’un güney ve batı çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan değerlendirmelere göre; Yurt genelinde Aralık ayının başlamasıyla birlikte sıcaklılar düşüşe geçti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 6 Aralık Salı günü için birçok ile kar yağışı ve sağanak uyarısında bulundu. Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu geçecek. Doğu Anadolu’nun doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Van, Erzurum, Ağrı, Bitlis ile Kars ve Muş’un güney, Elazığ'ın doğu çevrelerinin karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor.

VAN 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

AĞRI 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı

ERZURUM 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

MUŞ 7°C

Parçalı ve bulutlu, güney ve batı çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı

MALATYA 9°C

Parçalı bulutlu

Editör: TE Bilisim