Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; “Havanın sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar Van’ın güneyinde (Bahçesaray, Çatak, Gevaş ve Başkale) yağışların yer yer kuvvetli olacağı ve yağışların yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edilirken, yağışların perşembe sabah saatlerinden itibaren Van'ı terk etmesi bekleniyor. Hakkari'de zaman zaman kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlerde ise kar yağışı şeklinde olması beklenirken, gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesinin görülmesi beklenmektedir. Erzurum’da ise havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu, yüksekleri ve gece saatlerinde il merkezi kar yağışlı olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Van, Erzurum, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Şırnak, Hakkâri çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Bölge genelinde havanın çok bulutlu, sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar Van'ın güneyi ve Hakkari'de zaman zaman kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlerde ise kar yağışı şeklinde olması beklenirken, gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesinin görülmesi beklenmektedir.

VAN 10°C

Havanın sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar Van’ın güneyinde (Bahçesaray, Çatak, Gevaş ve Başkale) yağışların yer yer kuvvetli olacağı ve yağışların yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edilirken, yağışların perşembe sabah saatlerinden itibaren Van'ı terk etmesi bekleniyor.

ERZURUM 4°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu, yüksekleri ve gece saatlerinde il merkezi kar yağışlı olması bekleniyor.

HAKKARİ 4°C

Hakkari'de zaman zaman kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlerde ise kar yağışı şeklinde olması beklenirken, gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesinin görülmesi bekleniyor.

Van Gölü Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu; Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4, yer yer 5 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,75 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

Editör: TE Bilisim