Meteoroloji Genel Müdürlüğünden edinilen son meteorolojik değerlendirmelere göre; Doğu Anadolu’da Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde ve Van'ın güneyinde beklenen yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların kuvvetli, Hakkari'nin yüksek kesimleri ile Van'ın güneyinin yükseklerindeki yağışların kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların sebep olacağı muhtemel sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

YÜKSEK KESİMLERDE KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenirken yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda ve Ardahan, Muş, Bitlis, Van'ın güneyi, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli, Giresun'un ve Artvin'in kıyı kesimleri ile Rize çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

'SARI' KODLA UYARILAN İLLER

Meteoroloji'nin 'sarı' kodla uyardığı 25 ilde kuvvetli yağış bekleniyor. Yetkililer, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı. Adıyaman, Artvin, Bitlis, Elazığ, Hakkari, Malatya, Niğde, Rize, Siirt, Tokat, Tunceli, Yozgat, Şırnak, Amasya, Bingöl, Diyarbakır, Giresun, Kayseri, Mardin, Ordu, Samsun, Sivas, Trabzon, Van, Batman

VAN: 9, Van'ın güneyi aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yükseklerinin yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ERZURUM: 5, Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri yer yer kar yağışlı.

KARS: 6, Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri yer yer kar yağışlı.

Editör: TE Bilisim