ŞEHRİVAN HABER/ Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, (Bilecek ve Balıkesir hariç) Marmara, Antalya çevreleri ve Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz'in batısı, Orta Karadeniz, (Artvin hariç) Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun doğu, Doğu Anadolu'nun batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Meteorolojiden edinilen bilgilere göre, öğle saatlerinde Muş, Bitlis ile Van'ın güney ilçeleri( Bahçesaray, Çatak, Gürpınar, Başkale) ve Hakkari'nin batısında bölgesel olarak aralıklı hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu olacağı tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenen gece ve sabah saatlerinde bölgenin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

VAN 0°C, 8°C

Van’ın güneyi hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu,

AĞRI 0°C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu

ERZURUM 0°C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

MALATYA 6°C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel kuvvetli olmak üzere, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

MUŞ 9°C

Aralıklı hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu

BİTLİS 7°C

Parçalı ve çok bulutlu

HAKKARİ 7°C

Bölgenin batısında bölgesel olarak aralıklı hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu

RÜZGAR ORTA KUVVETTE ESECEK

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın batılı ve güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor. Van Gölü Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu; Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan, akşam saatlerinden itibaren güney ve güneybatı, doğusu güneydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,5 m; Görüş: İyi.

Editör: TE Bilisim