ŞEHRİVAN HABER/ Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelerine göre; güney ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz ile Edirne, Kırklareli, Hatay, Manisa çevreleri ve Adana’nın güney kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Balıkesir'in batı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın; Marmara, Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz’de güney yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) ve zaman zaman fırtına şeklinde (60-90 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Van ve bölge genelinde havanın parçalı, yer yer çok bulutlu, bu sabah saatlerinden Erzincan ve Tunceli çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde don ve buzlanmaya bağlı sis ve pus hadisesi görüleceğinden ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma, vb. karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıldı.

VAN -7°C, 2°CParçalı bulutlu

AĞRI -5°C, 6°C Parçalı bulutlu

ERZURUM -8°C, 3°CParçalı ve çok bulutlu

MALATYA 0°C, 7°CParçalı ve çok bulutlu

MUŞ 4°C Parçalı bulutlu

HAKKÂRİ 7°C Parçalı bulutlu

BİTLİS 3°C Parçalı bulutlu

14 İL İÇİN SARI KOD UYARISI

Aydın, Bilecik, Bolu, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Sakarya, Uşak, Yalova, Düzce için sarı kod uyarısı yapıldı.

5 İL İÇİN TURUNCU KOD UYARISI

Balıkesir, Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne illeri için turuncu kod uyarısı yapıldı.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Balıkesir’in batı kıyı ilçelerinde (Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran ve Gömeç) yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DON VE BUZLANMA UYARISI

Doğu Anadolu bölgesinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesinin beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim