Meteorolojiden yapılan son açıklamaya göreVan’ın güney ilçeleri (Bahçesaray, Gürpınar, Gevaş, Başkale, Çatak) ile Doğu Anadolu’nun doğusu; Erzurum, Muş; Hakkari, Şırnak, Elazığ, Bingöl) illerinde öğle saatlerinden itibaren; 08.04.2022 12:00-09.04.2022 03:00 saatleri arasında yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı ve vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı uyarılarda bulunarak oluşacak olumsuzluklara karşı tedbirli olunmalıdır.

RÜZGAR UYARISI: Van ve Hakkari çevrelerinde gerçekleşmesi beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtına kaynaklı çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, ağaç ve direk devrilmesi, kar erimesi, ulaşımda aksamalar, toz taşınımı ve savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Muş, Hakkari ve Van'ın güneyinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların 2000m üzeri yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel küçük çaplı dolu yağışı, dağlık kesimlerde çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Editör: TE Bilisim