Bölge genelinde havanın çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği, yağışların Van ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı olması tahmin edilmektedir. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus yer yer sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Genellikle Batı güney batılı yönlerden orta, zaman zaman kuvvetli rüzgar şeklinde (30-50km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Van Gölünde HavaÇok bulutlu, aralıklı kar yağışlı; Rüzgâr: Batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1.0 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının ise Van ve Hakkâri -2 ve Muş ve Bitlis’ da -3 derece olması beklenmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde beklenen kar yağışların Cuma (14.02.2020) sabah saatlerine kadar Van ve Hakkari çevrelerinde yoğun (20 cm. üzeri), olacağı tahmin edildiğinden, buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar ile çığ düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BUZLANMA VE ÇIĞ UYARISI

 Bölgemiz genelinde buzlanma olayı ile birlikte meydana gelen yoğun kar yağışları nedeniyle, eğimi fazla dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim