Van'da, 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği ile Alperen Ocakları tarafından "Çocuk i̇stismarına hayır " sloganıyla tepki yürüyüşü gerçekleştirildi.

 

Cuma namazı sonrası Beşyol Meydanı'ında toplanan kalabalık, "Çocuklara uzanan eller kırılsın", "Meleklere uzanan eller kırılsın", "Çocuklar uyurken sessiz olunur, ölürken değil" yazılı pankartlarla Cumhuriyet Caddesi'nden Sanat Parkı'na yürüdü.

 

15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Başkanı Ahmet Yertürk, burada yaptığı açıklamada, çocuklara yapılan istismarın kabul edilemeyeceğini söyledi.

 

Herkesin çocuklara sahip çıkmasını isteyen Yertürk, "Sesimizi dünyaya duyurmak için bugün toplandık. Devletimiz bu konuyla ilgili her zaman olduğu gibi bugün de sessiz durmayacak. Vatandaşlarımız en ufak bir şüphe duyduğu kişileri emniyet güçlerine bildirsin." diye konuştu.

 

Alperen Ocakları Başkanı Muhammed Nur Kaya ise, çocuk istismarı yapanlara karşı caydırıcı cezalar istediklerini ifade ederek, çocuklara yönelik istismar karşısında sessiz kalmayacaklarını kaydetti.

Editör: TE Bilisim