AK Parti Milletvekili Arvas, yaptığı açıklamada Van’ın genç nüfusuna dikkat çekerek, gençlerin hayat standartlarını yükseltmek, onları korumak ve doğru yönlendirmek amacıyla yeteneklerini ortaya çıkaracak merkezler inşa ediyoruz. AK Parti Hükümetlerimiz döneminde mahalle tipi spor tesisleri yapılmaya başlanıldı. Sayın Bakanımız Kasapoğlu’nun destekleriyle Van’da tüm ilçelerimize onlarca spor salonu, gençlik merkezi, halı saha, havuz, çok amaçlı spor salonu, atletizm sahası, futbol sahası ve binlerce kişilik tribün yapıldı, yapılıyor. Gençlere rahat spor yapabilme imkânı sağlayan bu tesisler aynı zamanda sosyalleşmelerini de sağlamaktadır. Çocukların, gençlerin ve vatandaşların özümsedikleri mahalle tipi tesisler ile ilgili saha çalışmalarımızda güzel geri dönüşler alıyoruz. Bu nedenle bu yatırımları en ücra mahallelerimize kadar götürmek için gayret göstereceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde yaygınlaştırılan ve Belediyelerinde katkı sağladığı mahalle arası spor tesisleri gençlerin ve çocukların enerjilerini atabildikleri, sosyal ve fiziksel aktiviteler icra ettikleri güvenli alanlar oldu.

"Gevaş Gençlik Kampının bu yıl içinde ihale edilmesi talep edildi"

Milletvekili Arvas, söz konusu tesisler ile ilgili programa alınan ve Belediye ile protokol yapılmış bazı yatırımlar, maliyetlerin artması nedeniyle başlayamadı. Birkaç ilçemizde yaşanan bu sıkıntıyı ve inşaatları devam eden yatırımlar konusunda Sayın Bakanımızı bilgilendirerek, ilave ödenek aktarılması talebinde bulunduk. İlimizde demografik yapının gerektirdiği sportif alanların eksik ve yetersiz olduğunu ifade ederek, yeni tesislerin yapılması, Van Gölü kıyısında Muradiye ilçemiz sınırları içinde yapmayı planlandığımız Alpaslan Gençlik Kapının proje çalışmalarını Sayın Bakanımızın desteğiyle başlattık, mevcut binaların korunarak revize dilmesi ve sosyal donatıların olduğu ilave bir yapı talebinde bulunarak projenin hızlandırılması talep edildi. Aynı şekilde gençliğe hitap edecek Gevaş Gençlik Kampının bu yıl içinde ihale edilmesi istedik. Van Ferdi Sporlar Merkezinin yanında boş ve atıl durumda bulunan yerin iki güreş minderi konulacak şekilde çelik konstrüksiyondan bir yapı yapılmasını teklif ettik.

"Erciş'te 1000 kişi kapasiteli yeni betonarme stadyum"

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Erciş İşletme Fakültesi kampüsüne bitişik ve Kredi Yurtlar Kurumuna tahsisli alanda atıl halde bulunan 927 metrekare kapalı alana sahip tek katlı çelik konstrüksiyon yapının Ferdi Sporlar Merkezine dönüştürülmesi ve Gençlik Merkezi yapılması ile ilgili talepte bulunmuştuk, bu talebimizi yenileyerek önemini ifade ettik. 1980 yılında yapılmış olan 1000 kişilik Erciş Stadyumunda kullanma ömrümü tamamlamış 40 yıllık tribünlerin yerine ihtiyaca binaen 1000 kişi kapasiteli yeni betonarme tribün ve 4 adet soyunma odası yapılması gerektiğini anlattık. Sayın Bakanımız nezaketle taleplerimizi dinledi ve ilgili birimlere havale etti. Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem KASAPOĞLU’na kıymetleri destekleri için şahsım ve şehrim adına şükranlarımı sunuyorum.

Editör: TE Bilisim