VAN KÜLTÜRÜNÜN GELİŞİMİNE ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK”

Yeni yapılacak Kültür Merkezi Kompleksi’nin Van'ın kültürüne ve kültürünün gelişimine önemli katkılar sağlayacağına vurgu yapana Milletvekili Arvas,“ Sahip olduğumuz zengin kültürün, yapılacak etkinliklerle anlatılmasına ve tanıtılmasına vesile olacak. Kültür Merkezi Kompleksi’nde toplantılar, sergiler, kurslar, gösteriler ve yarışmaların düzenleneceği bir mekân olacak yeni kültür merkezi bünyesinde çok amaçlı salon, konferans salonu, sergi salonları ve atölyeler gibi birimler yer alıyor.” Dedi.

“VAN’IN KÜLTÜR DEĞERLERİNİ GELECEK NESİLLERE AKTARACAK”

Arvas konuşmasında, "Toplumsal yaşamın gerektirdiği etkileşimlere ortam sağlayacak bu gibi kurumlar, kültürel faaliyetleri bir bütünlük içerisinde bir araya getirerek, bu tür faaliyetlerin yapılmasına imkân sağlayacaktır. Eğitim, öğretim, dinlence ve eğlence gibi etkinliklere ev sahipliği yapan kültür merkezleri, aynı zamanda geçmiş ile ilgili kültür değerlerin gelecek nesillere aktarılması açısında da aracı rolü üstlenmektedir. Bunun yanı sıra çağdaş sanatların tanıtılması ve yaşatılmasına imkan tanıyan kültür merkezleri, geleneksel kültür etkinliklerinin temsilinde de önemli bir rol üstlenmektedir.” cümlelerini kullandı.

VAN’A KÜLTÜREL ZENGİNLİK KATACAK

Van’ın geçmişiyle kültürel zenginliğine değinen Arvas, “Kadim tarihsel geçmişiyle çok çeşitli kültürlere ev sahipliği yapmış Van’da, kültür merkezi bu zenginliğimizi ifade edecek, yerel kültürel kimliğimizi tanımlayıp simgeleyecektir. Kültür Merkezinin İlimize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyor, Kültür ve Turizm Bakanımız başta olmak üzere katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim