HABER MERKEZİ: Ak Parti MKYK üyesi ve Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Van-Erçek Memedik Deresi ıslah projesiyle ilgili kent kamuoyuna müjdeyi verdi.

Erçek Memedik Deresi’ ile ilgili önceki yıl bölge halkının ve muhtarların talepleri doğrultusunda projelendirdikleri ve Devlet Su İşleri 17. Bölge Müdürlüğü önderliğinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Ak Parti MKYK üyesi ve Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Van-Erçek Memedik Deresi ıslah projesi ilişkin müjdeyi kamuoyuyla paylaştı. 

GÜLAÇAR: ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Ak Parti MKYK üyesi ve Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Ak Parti hükümetlerinin Van ve bölge illerle ilgili sayısız yatırımları olduğunu ifade ederken yapılmakta olan birçok yatırım faaliyetlerini, eğitim, sağlık ve kültür faaliyetlerini takip ettiklerini ve birçok yeni projenin planlandığını belirtti. Milletvekili Gülaçar, devamında şunları kaydetti: “İlimiz Erçek Mahallesi sınırları içinde bulunan Memedik Deresinin ıslahı kapsamında, yaklaşık 15.6 km uzunluğunda derenin dere tanzimi ve taş tahkimatında 168.261 metreküp taş tahkimatı, 571.897 metreküp kazı ve 1.680.000 metreküp x kilometre taşıma planlanmıştır. Çalışmalar hali hazırda devam etmektedir. Şimdiye kadar yaklaşık 10 bin metreküp taş tahkimatı, 45 bin metreküp taş nakli ve 55 bin metreküp kazı yapıldı. Çalışmaları yakından takip ediyoruz. Başta bölge müdürümüz ve yardımcıları olmak üzere tüm DSİ çalışanlarına gayretlerinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim