ŞEHRİVAN HABER/Van Dernekler Federasyonu (Van FED) 6. Olağan Genel Kurulu toplantısı geçtiğimiz haftalarda gerçekleşmişti. Toplantı esnasında erginlik yaşanırken, tepkilerde gelemeye devam ediyor. AK Parti Van İl Başkanlığı yapılan saldırıyı kınarken, konunun muhatabı AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal da basın açıklaması yaptı. Kartal, “Partime yönelik haksız ithamlar karşısında sessiz kalamazdım.” Dedi. 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal, “Kıymetli hemşerilerim bildiğiniz üzere Şubat ayında İstanbul’da Van dernekleri federasyonu seçimi sırasında bazı tatsız hadiseler yaşandı. Dernek seçimi bir dostluk ve kardeşlik havasında başlamıştı. Yüreği Van için çarpan tüm hemşerilerimiz birlik ve beraberlik duyguları ile bir araya gelmiş iken HDP Van milletvekili Sezai Temelli o toplantıyı amacından saptırarak provokatif bazı sözler ile benim de bulunduğum bir ortamda partimizi hedef alan konuşmalar yapınca bende Ak Parti milletvekili olarak cevap vermek zorunda kaldım. Aslında konuşmamı topaltının da amacına uygun olarak İstanbul’da yaşayan hemşehrilerimizin Van kültürüne, geleneklerine sahip çıkmaları üzerine yapmayı planlıyordum. Ama partimize yönelik haksız ithamlar karşısında bir Milletvekili olarak sessiz kalamazdım. Divan başkanı olayları yatıştırması gerekirken bu görevini layığı ile yapmadı. Ben milletvekili seçilmeden önce de milletvekilliği görevim sırasında da her zaman bana iletilen her sorunla canla başla ilgilendim. Herkesin her derdine koştum. Bir çocuk bile yanıma gelse saygı ile ayağa kalkarak karşıladım. Hemşerilerimizin her derdi ile ilgilendim. Ben bu haksızlık karşısında kendimi Van halkının vicdanına emanet ediyorum.” Dedi.

“HEMŞERİLERİMİZİN TIRNAĞINA ZARAR GELSE EN BAŞTA BEN KOŞACAĞIM”

Partimiz tarafından yürütülen çözüm süreci Kürt sorununun bitirilmesi için Cumhuriyet tarihi boyunca atılmış en cesur adımdı diyen Kartal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz “Kürt sorunu yoktur terör sorunu vardır” diyoruz. Çünkü Kürt sorununun müzakere yöntemleri ile çözülmesine terör engel olmuştur. Kürt sorununun üç temel sacayağı olan Ret, inkâr ve asimilasyon politikaları partimizin 2002 sonrası Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki iktidarı döneminde son bulmuştur. Geriye kalan sorunlar ise terör örgütünün statü arayışından ibarettir. Ben yaklaşık 70 yıldır mecliste olan bir ailenin evladıyım. Binlerce kişinin oyuyla seçilmiş bir milletvekiliyim. Van halkının barışı ve huzuru benim tarihi sorumluluğumdur. Orada beni protesto eden gençlerin hepsi benim evladımdır. Hiçbirisine kırgın değilim. Bugün dahi İstanbul’da yaşayan hemşerilerimizin tırnağına zarar gelse İrfan Kartal olarak en başta ben koşacağım. Bu duygu ve düşüncelerle başta İstanbul’da yaşayan Vanlı hemşehrilerimiz olmak üzere tüm Van halkına selamlarımı ve saygılarımı iletiyor, beni karşılamaya gelen, beni bağrına basan halkımıza şükranlarımı arz ediyorum.” 

AK PARTİ VAN İL BAŞKANLIĞI’NDAN KINAMA AÇIKLAMASI!  

AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, “Aziz hemşerilerimiz; 01.03.2022 günü İstanbul’da yapılan VAN-FED kongresinde AK Parti Van milletvekilimiz Sayın İrfan Kartal’a gerek HDP yöneticilerinin ve gerekse sempatizanları tarafından yapılan saldırı Van halkı ve Türkiye kamuoyu tarafından nefretle karşılanmıştır. Milletvekilimiz İrfan Kartal Sivil toplum örgütü olarak kabul ettiği Van Federasyonunun toplantısına davet üzerine katılmış bunu fırsat bilen HDP milletvekili Sezai Temelli ve HDP’li yöneticilerin haziruna yapmış oldukları konuşmalar bir sivil örgütün toplantısında yapılması gereken konuşmaları aşmış, halkımıza ve partimize sataşma konuşmasına dönüşmüştür. Van kentiyle, kültürüyle, insanıyla zerre kadar bağı, ilgisi olmayan HDP Van milletvekili Sezai Temelli’nin tahrik dolu konuşmalarından sonra kürsüye gelen Milletvekilimiz İrfan Kartal konuşmasını yaparken HDP yöneticilerinin sözlü ve fiili sataşmalarına maruz kalmıştır.” Denildi.  

“SALDIRI VAN HALKINDAN VE TÜRKİYE KAMUOYUNDAN BÜYÜK TEPKİ ALDI”

Açıklamanın devamında şunlara yer verildi: “Unutulmaması gereken konu, STK’lar demokrasimizin güçlü bir ayağı olduğudur. VAN FED Genel Kurulunu kendi siyaset arenasına çeviren, hizmetten uzak halkı kin ve nefrete sürüklemek adına büyük bir uğraş veren Sezai Temelli, Türkiye’de devasa hizmetleri ile çığır açmış AK Parti hükümetimize karşı saldırıya geçmiştir. Milletvekilimiz İrfan Kartal, İstanbul’da ikamet eden Vanlı hemşerilerimizin varsa Van’la ilgili sorunları onları konuşmak, çözüm önerileri getirmek için toplantıya katılmış fakat Sezai Temelli ve HDP’li yöneticiler ideolojik tavır takınarak, Van halkına ve partimize yönelik ağır ithamlarda bulunmuşlardır. Sivil toplum örgütlerinin kongre ve toplantılarında ideoloji üzerinden halkımıza hakaret etmeyi alışkanlık haline getiren HDP yöneticileri istismar ettikleri konularda “Türkiye’de Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır” diyen İrfan Kartal vekilimize sözlü ve fiili sataşmada bulunarak ağızlarından düşürmedikleri demokrasi ve özgürlükten ne anladıklarını ortaya koymuşlardır. İlk andan itibaren Van halkından ve Türkiye kamuoyundan büyük tepki alan bu saldırı şehrimize ve halkımıza yapılmıştır. Daha önceleri de sosyal medya üzerinden iftira dolu haberlerle Van Milletvekillerimiz Abdullahat Arvas ve Osman Nuri Gülaçara’a yönelik algı operasyonlarını bildiğimiz malum çevrelerin İstanbul saldırısını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bizler AK Parti Van İl Başkanlığı olarak, Van halkına ve Milletvekilimiz İrfan Kartal’a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz.”

Editör: TE Bilisim