Son dakika... ABD ham petrolü dört günlük artışın ardından varil başına 81 doların üzerinde tutundu. Fiyatlardaki artış, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve müttefiklerinin hafta sonu yapacağı önemli bir toplantı ve Avrupa Birliği'nin Rus petrolü için bir fiyat tavanı üzerinde anlaşmaya varmak üzere son dakika hamlesi öncesinde geldi. Peki, araç sahipleri bugün akaryakıtta indirim ya da zam var mı? Benzin ve motorin fiyatları ne kadar, güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte motorin zammı ile haberin detayları…

MOTORİNE 1,16 TL ZAM

Uluslararası ürün fiyatlarındaki düşüş sonrasında 25 Kasım benzin grubuna 55 kuruş zam geldi. 30 Kasım ise Litresi 29 liraya kadar çıkan motorine 58 kuruşluk bir indirim geldi. Sektör kaynaklarının aktardığına göre, 3 Aralık 2022 itibariyle motorin fiyatlarına 1 lira 16 kuruş zam bekleniyor.

BENZİN FİYATLARI

Benzin litre geçtiğimiz ay 77 ve 75 kuruş indirim yapılmıştı. Ardından 1,16 kuruş indirim yapılan benzine 55 kuruş zam gelmişti. Ancak fiyatlar bir gün geçmeden yeniden değişmiş ve benzine 45 kuruş daha indirim yapılmıştı. Benzin fiyatlarında ise herhangi bir fiyat değişikliği beklenmiyor.

YENİ FİYATLAR NE OLACAK?

Bu geceki zamla birlikte motorinin litre fiyatı ortalama 23,61 TL’ye yükselecek.

Benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 20,30 TL seviyesinde bulunuyor.

Fiyatlar, rafineri uzaklıklarına ve şirket kâr marjlarına göre iller, ilçeler ve bayiler arasında farklılık gösteriyor.

Editör: TE Bilisim