Akaryakıt fiyatları gelen peş peşe zamlar ve indirimlerle artık iyice hareketli bir hal alsa da herkes tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor. Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte güncel benzin ve motorin (akaryakıt) fiyatları da merak edilirken beklenen indirim haberi nihayet geldi. Peki, güncel benzin ve motorin fiyatları ne kadar? Motorin indirimi ne zaman ve ne kadar olacak?

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte Brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Motorine 6 Aralık itibarıyla 69 kuruşluk bir indirim gelmesi bekleniyor. 

MOTORİNE İNDİRİM GELİYOR

Brent petrol 86 dolar civarında seyrederken, sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, motorine indirim bekleniyor. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorin litre fiyatına 69 kuruş indirim gelecek.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul akaryakıt fiyatları

Motorin (mazot) litre fiyatı: 23.61 TL

Benzin litre fiyatı: 20.16 TL

LPG litre fiyatı: 10.54 TL

Van Akaryakıt Fiyatları…

Motorin (mazot) litre fiyatı: 24.45 TL

Benzin litre fiyatı: 20.95 TL

LPG litre fiyatı: 10.54 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

Editör: TE Bilisim