Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Özalp Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve Özalp 3 Nisan İmam-Hatip Ortaokulu'nu ziyaret etti

 

Her hafta farklı bir okulu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelen İl Müftüsü Nimetullah Arvas, bu hafta Özalp Anadolu İmam-Hatip Lisesini ve Özalp 3 Nisan İmam-Hatip Orta Okulunu ziyaret etti. Okul müdürleri ve okul idarecilerine Kur’an-ı Kerim ve başkanlığın yayınlarından kitap hediye etti. Müftü Arvas, Özalp Anadolu İmam-Hatip Lisesinde öğrencilere yaptığı konuşmada; “İmam-Hatip neslinin, geleceğin ümidi olduğunu unutmayınız buda ancak sözlerinizle, davranışlarınızla toplumun her kesimine yansıtmak suretiyle örnek teşkil etmenizle mümkündür” dedi.

 

Daha sonra 3 Nisan İmam-Hatip Ortaokulunda minik öğrencilere de bir konuşma yapan Arvas, “Melekler ilim öğrenenlerle beraber kanatlarını açarlar. Sizin buradaki ilim öğrenmeniz bizi heyecanlandırıyor ve geleceğimiz için bize ümit veriyor. Peygamberimiz (sav) çocukları ve gençleri çok sevdiğini okumuşsunuz, biliyorsunuz. Sizler ve bizler hep beraber iyiliğe anahtar kötülüğe kilit olun Resul-u Ekrem’in mana yüklü bu güzel veciz hadisinin sırrına nail olalım. Yüce Allah bilmediğimizi bizlere bildirsin, bildiklerimizle amel etmeyi, dünya ve ahiret sınavını bizlere kolay kılsın” şeklinde sözlerini tamamladı. Müftü Ervas ve beraberindekiler okul ziyaretlerinin ardından ilçeden ayrıldılar.

 

ÖZALP İLÇE MÜFTÜLÜĞÜNE ZİYARET

İl Müftüsü Nimetullah Arvas ve beraberindekiler, Özalp ilçe müftüsü ziyaret etti. İl Müftüsü Arvas ve beraberindeki ilçe müftüleri ile birlikte Özalp ilçe müftülüğüne yeni atanan Nihat Koç’u ziyaret etti. Yeni görevinde kendisine başarılar dileyen Arvas, özellikle Kur’an Kursları açma ve bayan irşad ekipleri faaliyetlerine öncelik vermeniz ve din hizmetlerinde ilçede atılım yapmanızı beklediklerini söyledi. İlçe müftüsüne isminin yazılı olduğu porselen tabak hediye eden Arvas, daha sonra müftülükten ayrıldı.

 

MÜFTÜLER SARAY’DA TOPLANDI

Van İl Müftülüğü, 2015 yılının son ilçe müftüleri toplantısı Saray ilçesinde yaptı.

2015 yılının son ilçe müftüleri toplantısı önceki gün Saray ilçe müftülüğünde gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıya, İl Müftüsü Nimetullah Arvas ve ilçe müftüleri katıldı. Kısa bir açılış konuşması yapan Arvas, 2015 yılının muhasebesini ve 2016 yılında yapılacak olan projelerden bahsetti. Gündeme ilişkin konuların da değerlendirildiği toplantıda müftü Arvas, hizmetlerinden dolayı bütün ilçe müftülerine teşekkür etti. Yeni görevine başlayan ilçe müftüsü Yunus Akman’a isminin yazılı olduğu porselen tabak hediye ederek yeni görevlerinde başarılar diledi. 

Editör: TE Bilisim