Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Yalınca köyünün Çalık mezrasında 3 yaşındaki Muharrem'in ölümüyle ilgili haberi yayımlamayan Akit gazetesinin dün de 'çuvalda ceset yok' iddiasında bulunması acılı aileyi üzüntüye boğdu. Baba Abdulvahap Taş , "Onlarca insan bu olaya şahittir. Sizin hiç mi vicdanınız yok? Allah'a havale ediyorum." dedi.

TÜRKİYE'Yİ DERİNDEN SARSAN HABER

Kardan dolayı yolu kapalı olan mezrada hayatını kaybeden minik Muharrem'in cenazesinin bir çuvala konulup sırtta taşınmasıyla ilgili görüntüler büyük yankı uyandırdı. Konuyla ilgili haberler, birçok ulusal televizyon ve gazetelerde yayınlandı.

"ALLAH ISLAH ETSİN"

Olayı çarpıtarak görmezden gelen Akit gazetesi yazı işleri müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu dün, "Minik Muharrem'in cenazesiyle ilgili haber tam bir istismar. Allah kimseye böyle acı vermesin. Ama o acıyı bile, içinde çocuk cesedi olmadığı apaçık görünen bir çuvalın içinde imiş gibi göstererek, şahsi çıkarları için kullananlara ne diyelim Allah ıslah etsin." dedi.

"BU AÇIKLAMA VİCDANSIZLIKTIR"

Bunu duyan aile fertleri Akit'i vicdanlı olmaya davet etti. Baba Abdulvahap Taş, "Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın, yaşamayan bilmez. Bu açıklama kelimenin tam anlamıyla vicdansızlıktır. Ondan davacıyım, kıyamete kadar davacı olacağım." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim