Tuşba İlçesi’nden 30’a yakın mahalle muhtarı Ak Parti Tuşba İlçe Başkanı Naif Şabu’yu ziyaret ederek, Ak Parti’den Zeki Akyürek’in adaylığını desteklediklerini dile getirdi. Ziyarette konuşan İlçe Başkanı Naif Şabu, Zeki Akyürek’in adaylığını onayladığını ifade ederek, Akyürek’in başarılı bir iş adamı, Tuşba’nın sevilen ve sayılan bir kişilik olduğunu belirtti.

 

Öğle saatlerinde toplanan yaklaşık 30 mahalle muhtarı Ak Parti Tuşba İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek aday adayı Zeki Akyürek’i desteklediklerini belirtti. İlçe Başkanı Naif Şabu’yu makamında ziyaret eden Tuşba ilçesindeki yaklaşık 30 muhtar, Zeki Akyürek’i gönülden desteklediklerini açıkladı.

 

ŞABU: BİZİM KOLTUKTA OTURACAK VEKİLE İHTİYACIMIZ YOK

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şabu ise Akyürek’in adaylığını onayladığını belirterek, “Zeki bey gerçekten başarılı bir iş adamı ve Tuşba’mızın sevilen sayılan bir insanıdır. Allah yolunu açık etsin. Tabi ki toplumun desteği çok önemli. Sizlerin desteği katkısı çok önemlidir. Bu konuda sizin desteğinizin birazda yukarıdan hissedilmesi gerekiyor. Biz burada yerelde bütün arkadaşlarımıza eşit yaklaşmak zorundayız. Bizim teşkilat olarak aday adaylarının yanında veya karşısında olmamız doğru olmaz. Hepimizin burada ortak gayesi insanlarımıza hizmet etmek. Ancak sizlerde biliyorsunuz burada 128 kişi arasında sadece 8 kişi aday olabilecek. Bu 8 kişinin hepsinin de kazanma şansı olabilir, olmayabilirde. Aday olacak bütün arkadaşın alacakları sorumlulukların farkında olması gerekiyor. Bizler buraya koltukta oturmaya gelmedik. Başbakanımız akşama kadar sahada halkın arasındadır. Bizim koltukta oturacak vekile ihtiyacımız yok. İnşallah bu arkadaşımız hakkında hayırlı olan ne ise o gerçekleşir. Sizler farklı olarak Zeki Beyi desteklemek istiyorsunuz. Tabi ki bu sizin en doğal hakkınız. Kimi desteklemek istiyorsanız destekleme hakkına sahipsiniz.” İfadelerini kulandı.

 

MUHTARLAR: VEKİLLER SORUNLARIMIZI DİNLEMİYOR

Şabu’dan sonra konuşan muhtarlar, milletvekili seçilenlere ulaşmanın zor olduğuna dikkat çekerek, “Bizim kapısını çalıp onunla oturabileceğimiz bir vekile ihtiyacımız var. Şunu Samimi olarak söylüyoruz, Tuşba’da danışabileceğimiz bir kişi yok. Burada sıkıntıları dinleyecek, çözüm bulacak tek bir kişi yok.” Dedi. Milletvekili seçilenlerin köylere gitmedikleri için yakınan muhtarlar, “Vekillerimiz köylere gelip sorunlarımızı dinlemiyor. Bu şekilde davranacak vekil istemiyoruz.” Şeklinde konuştu. Buna karşılık Şabu, şikâyetlerinin yerinde olduğunu dile getirerek, “Milletvekili seçilen arkadaşın ey ‘Van halkı beni siz seçtiniz. Sizin sorunlarınız mı var, derdiniz mi var ben çözmeye talibim’ diyebilmesi gerekiyor. Seçilen kişinin bunların farkında olması gerekiyor.” Dedi.

 

MUHTARLAR: VEKİLLER HALKIN İÇİNDE DEĞİLLER

Muhtarlar sorunları vekillere iletmelerine rağmen çözüm bulamadıklarını belirterek, “Biz geçenlerde defalarca bazı milletvekillerini aradık. Ama cevap vermediler. Geri arama gereğinde de bulunmadılar. Bana göre vekil dediğin bu halkın sorunlarını çözmek için çaba göstermeli. Birisi onu aradığında geri dönmeli bence. Çünkü yarın öbür gün bunlarla karşılaştığında yüzüne bakabilmeli. Vekiller hiçbir şekilde bu tür sıkıntılarla ilgilenmiyorlar. Halkın içinde değiller. Bizim Ak Parti’den 4 tane vekilimiz var ama hiçbirinin de halkla arası iyi değil. Bu muhalefet içinde geçerli.” Şeklinde konuştu.

 

MUHTARLAR: VEKİL DEDİĞİN HALKIN HİZMETÇİSİDİR

Van’ın binlerce sorununun olduğun dikkat çeken muhtarlar, şehrin göbeğinde olan köylerin muhtarları olarak içecek su bulamadıklarını belirterek, “Teknolojinin bu kadar ilerlediği bir çağda bizler içme suyu bulamıyoruz. Evlerimizin sokakları çamurdan geçilmiyor. Biz neyi çözdük bu güne kadar. Vekiller neyi istiyorlar bizden. Bir gün olsun bu köylere geldiler mi? Van beni seçti dediler mi hiç. Vekil dediğin halkın hizmetçisidir. Halkın önerdiği ve seçtiği insandır vekil. Üstelik sorunlarımızı çözmek istediğimiz halde muhatapta bulamıyoruz. Yolumuzu açsalar bizlerde çalışacağız, iş yapabileceğiz.” İfadelerini kullandı.

 

MUHTARLAR: AKYÜREK’İ DESTEKLİYORUZ

Muhtarlar her şeye rağmen yaşanan olumsuzlukları geride bıraktıklarını dile getirerek, “Başkanım bizim olmazsa olmaz projelerimiz var. Buralarda çeşitli projeler hayata geçirilebilir. Güney Doğu’da GAP projesi var. Burada da YAP projesi hayata geçirilebilir. Bizim Van Gölü’ne akan tonlarca suyumuz var. Biz sizden bu suları denetleyecek bir uzman kadronun gelmesi için ricada bulunuyoruz. Öncelikle köylerimize yol, su, elektrik istiyoruz. Çünkü bunlar medeniyettir. Bölgede büyük bir limana ihtiyacımız var. Özellikle sahilde tatile gelen turistler için tesis istiyoruz. Van Gölü havzasının tamamı tarihi güzelliklerle doludur. Ama buralarda tek bir dinlenme tesisi ya da otel yok. Bizim sorunlarımız hat safhada. Bizim sorunlarımızı görmek için gelin halkın arasında girin öyle görün sıkıntıları. Biz ulaşabileceğimiz bir tane vekil istiyoruz. Biz buraya Zeki Akyürek’in Van için uygun bir aday olduğuna inandığımız için buraya geldik ve onun adaylığın destekliyoruz.” Şeklinde konuştu. Muhtarların sorunlarını dile getirmesinin ardından Şabu, muhtarların Akyürek’i desteklemelerinin en doğal hakları olduğunu dile getirdi. 


ŞEHRİVAN HABER – MERAL YILDIZ/ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim