Van’ın Tuşba Belediyesinin çalışmalarından memnun olan mahalle muhtarlarından Tuşba Belediyesi’ne teşekkür.

 

67 mahalleye hizmet veren Tuşba Belediyesi belli program dahilinde yaptığı çalışmalara tüm mahallelere hizmet götürüyor. Gedikbulak Mahallesi Muhtarı Cevdet Çeliktaş, yapılan çalışmalardan dolayı Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

 

Çeliktaş şu ifadelere yer verdi: “Tuşba Belediyemizden çok memnunuz. Biliyoruz zor şartlarda, kıt imkanlar ile kaliteli hizmetler için gecelerini gündüzlerine katarak çalışıyorlar. Özelikle başkanımıza çok minnettarız. Mahallemizde ve diğer tüm mahallelerde neye ihtiyacımız olursa, kendisine rahatlıkla her saatte ulaşabiliyor ve hemen ihtiyacımız için ekiplerini görevlendiriyor. Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, mahalle muhtarı ve köylüler ile sürekli istişare ederek ve bir iş yapılacak ise önce çalışmalar hakkında bilgi alarak, ayrıca varsa başka eksikliklerin giderilmesi için yerinde inceleme yapmaktadır. Tespit ettikten sonra acil olan ihtiyaçları neler ise ilçe belediyelerin yapması gereken görevlerini bir bir yerine getiriyor. Mahallemizde özellikle yol genişletmesi, yol çalışması mahalle içinde şu ana kadar çok sıkıntılı olan yerlere el attılar. Öncellikle zemin hazırlama, reglaj sonrasında stabilize ve inşallah akabinde de kilit parke taşlarıyla özellikle bütün mahallelerimizi önce tozdan çamurdan kurtarıp sonra da insanlarımızın daha mutlu bir şekilde yaşayabilecekleri yollara kavuşturacaklardır.”

 

Çeliktaş; “Yılladır yapılmayan eksiklikler gündemimizdeydi. Sağ olsun belediye başkanımız eksiklerimizi gideriyor. Mahallemizi en güzel, yakışır haliyle gerek sulama kanalları gerek kilit taşı, stabilize ve diğer hizmetler gerçekleştirildi. Mahallelimiz ve halkımız en güzel belediyecilik hizmetini başkanımızın öncülüğünde gördü. Başkanımızdan Allah razı olsun. Tüm gayreti ve enerjisini halkına hizmet için sarf ediyor. Gece gündüz mesai mefhumu tanımadan bizlerin yanında oluyor. Gedikbulak Mahalle Muhtarı olarak ve Gedikbulak Mahallesi sakinleri adına biz belediye başkanımızdan çok memnunuz, Allah muhafaza eylesin ve kendilerinden razı olsun.” Dedi.

 

Tuşba Belediye Başkanının 3 kilometreden mahalleye sulama suyu için kanal yaptırarak kendilerine destek olduğunu dile getiren Çeliktaş şöyle devam etti: “Birçok tarım arazimiz vardı, ama sulama yapamadığımız için çorak ve işlenmiyordu. Başkanımızın girişimleri ile şimdi bu topraklar bu güzel kanallardan akan suyla hayat bulacak, vatandaşlarımız tarımını en iyi şekilde yapacak, üretimde daha güzel ve daha bereketli ürünler elde edecek inşallah. Bu çalışmalarla birlikte yollarımızın bakım ve onarımı düzenli olarak yapılıyor. Cami, taziye evi tadilatlarının yapılmasına büyük destekler veren belediye başkanımız; okul, cami ve taziye evi gibi toplu kullanım alanlarımızın bahçelerini de kilit taşı ve parke ile döşetip peyzaj çalışmaları ile yeşil alanlar oluşturdu.”

 

Çeliktaş son olarak, “Tuşba Belediyemiz kurulmadan önce köyümüzden ve kırsal kesimdeki hiçbir köyde çöpler alınmazdı. Ancak Allah başkanımızdan ve çalışanlarından razı olsun, göreve geldikleri günden bugüne kadar düzenli olarak ve bir an dahi aksatılmadan çöplerimiz alınıyor. Özelikle temizlik işleri ve çevre koruma konusunda başkanımız çok hassas. Gedikbulak Mahallemizin tüm sokaklarına başkan bey göreve geldikten sonra kapaklı çöp konteynerleri dağıtarak düzenli olarak çöpler alınmakta ve bu konteynerler dezenfekte edilmektedir. Taziyelerde, düğünlerde ve tüm toplu etkinliklerde Tuşba Belediyemizin temizlik ekibi gelerek programın hemen ardından çıkan çöpleri ayrı geri dönüşüm araçlarıyla da anında alıyorlar. Bu konuda kendilerine özellikle teşekkürlerimi sunuyorum. Gerçekten belediyemiz ile hizmet adına hiçbir sorun yaşamıyoruz. Allah Başkanımızı başımızdan eksik etmesin.” Şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim