Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 8 Mart’ta askıya çıkarılan Van’ın yeni imar planına şu ana kadar 10 bin 843 vatandaş itiraz başvurusunda bulundu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Taha Al ise yeni imar planının Van’ın geleceği için çok önemli olduğunu belirterek, kimsenin hakkının yenmeyeceğini söyledi.

 

Yaşadığı iki büyük depremden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Van Belediyesi tarafından Van’a yeni bir imar planı yapıldı. 8 Mart’ta Bakan Erdoğan Bayraktar'ın kentte düzenlediği basın toplantısıyla beraber imar planının itiraz başvuruları da başladı. Arsasında okul, yol, park veya yeşil alan belirlenen vatandaşlar soluğu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Van Belediyesi’ne itiraz dilekçeleriyle başvuruda bulunuyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Taha Al kendilerine şu ana kadar Van için 6 bin 37, Erciş için ise 606 kişinin itirazda bulunduğunu söyledi. Van Belediyesi yetkilileri de şu kadar 4 bin 200 kişinin itiraz da bulunduğunu belirtti.

 

“KİMSENİN HAKKI YENMEYECEK”

 

Çevre ve Şehircilik Van İl Müdürü Taha Al, vatandaşın kendi arsa ve evinin bulunduğu alanda yeşil alan, okul, yol gibi bölümlerin olması halinde itiraz ettiğini ifade etti. İtirazların daha sonra bakanlığa gönderilerek değerlendirmeye alınacağını söyleyen Al, bu doğrultuda yeniden bir düzenleme söz konusu ise gerekli çalışmalar yapılacak. Bakanlığımız bu konuda titizlikle çalıştığını belirtmekte fayda var. Van için büyük bir öneme sahip olan bu yeni imar planı ile daha güzel yerlere gelecektir. Şu an vatandaşımız itiraz başvurularını yapıyorlar. İlerleyen süreçte herkesin memnun kalacağı bir plana da kavuşmuş olacağız." dedi. Vanlıların imar planına sahip çıkmaya davet eden Al, imardan dolayı kimsenin hakkının yenmeyeceğini belirterek, “Kimsenin hakkı yenilmez. Varsa bir haksızlık bunlar da giderilir.” Diye konuştu.

 

İTİRAZ SÜRESİ 8 NİSAN’DA SONA ERİYOR!

 

8 Mart 2013 tarihinde askıya çıkan yeni imar planı itiraz süresi 8 Nisan 2013 tarihinde sona ereceğini hatırlatan Van Belediyesi İmar ve Şehircilik Yetkilileri, şu ana kadar kendilerine 4 bin 200 kişinin itiraz ettiğini belirtti.

 

Yunus Emre AYKAÇ-Şehrivan

Editör: TE Bilisim