Gürpınar İlçesi Kırkgeçit Mahallesi'nde evinin önünde oynarken ortadan kaybolan ve 107 günden bu yana haber alınamayan 4 yaşındaki Nehir Aslan'a ait olduğu öne sürülen İstanbul Sultangazi'deki görüntüler, aile fertlerini ümitlendirdi.


Gürpınar’a 40 kilometre uzaklıktaki Kırkgeçit Mahallesi'nde oturan 6 kişilik Aslan ailesinin kızları 4 yaşındaki Nehir Aslan, 29 Ekim 2014 tarihinde öğle saatlerinde evinin önünde oynarken ortadan kayboldu. Günlerce mahalle ve çevresinde hiç ara vermeden Nehir'i bulmak için seferber olan askerler ile AFAD, UMKE ekipleri ve korucular iz sürdü. Yapılan aramalara rağmen minik Nehir'in kaybolduğunun ertesi günü evine yaklaşık 300 metre uzaklıkta sadece ayakkabıları bulundu. O günden sonra uzman ekiplerin de katıldığı arama çalışmalarında hiç bir sonuca ulaşılamadı.
 

‘KIZIMIN BULUNMASINI İSTİYORUM’ 

Arazi aramalarının ardından başlatılan soruşturmalar devam ederken, 3 Şubat’ta İstanbul Sultangazi'de bir marketin güvenlik kameralarının kaydettiği görüntüler Aslan ailesi fertlerini umutlandırdı. Bir kadının şikayeti üzerine aileye gönderilen görüntüleri titizlikle inceleyen Baba Erkan Aslan görüntülerdeki çocuğun, yüzde 90 kendi kızı Nehir olduğunu söyledi. Görüntülerin ortaya çıkmasından bu yana yetkililerin kendisine ulaşmadığını belirten Baba Aslan “Kızım kaybolalı 107 gün oldu. O günden bu yana ilk kez somut bir delile ulaştık. Markette kızımı gördüğünü ileri süren kadın, marketin kamera kayıtlarını karakola götürmüş. Kadın bize de haber verdi. Ben de buradan yetkililere giderek durumu bildirdim. Görüntülerin bir an önce detaylı bir şekilde incelenmesini istiyorum.” Dedi.


ŞEHRİVAN-ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim