Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Özcan Öktem, görevinden ayrıldı.

 

Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Özcan Öktem yaptığı yazılı açıklama ile görevinden ayrıldığını duyurdu. Öktem, yaptığı açıklamada, “Sözlerime yerin ve göklerin Rabbi olan yüce Allah’a hamdederek başlarım. 2008 yılında zorunlu hizmet kapsamında Genel Cerrahi uzmanı olarak 1 yıllığına gelip sürem bittiğinde ayrılmayı düşündüğüm Van’ın Muradiye İlçesinde göreve başladım. Elbette bizler bir plan yaparken Rabbimizin bizler için farklı planları vardır. Asıl olanda O’nun planlarıdır. Bizlere de teslim olmak düşer.” İfadelerine yer verdi.

 

8 yıllık meslek hayatının sekizinci yılını Van’da geçirdiğini ifade eden Öktem, “Bu süre zarfında Muradiye Devlet Hastanesi’nde, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Başhekimlik görevlerinde bulundum. Son 11 aydır Genel Sekreterlik görevini yürütüyorum. Bu süre zarfında yaptığımız şey kısacası sahip olduğumuz yetkileri en iyi şekilde değerlendirip Van’da sağlığın kalitesini ve çıtasını yükseltmek için elimizden gelen gayreti göstermekti. Bunu yaparken gerek sosyokültürel faktörler, gerekse 2 ayrı depremin yaşanmış olması çalışmalarımızı yavaşlatan faktörler olmuştur. Tüm olumsuzluklara rağmen çalışmalarımıza azimle devam ettik ve bu çalışmaların neticesinde Van’ın sağlık kalitesinde ilerleme sağlayarak, Van’ı bölgenin sağlık üssü haline getirdik. Tabi ki bu başarı bana ait değil bakanlığımızın desteği ve ekibimle birlikte Van’ın tüm sağlık çalışanlarına aittir. Hepsine buradan teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Elbette ki bizler mükemmel değiliz. Mükemmellik Allah’a aittir. Hatalarımız, eksiklerimiz, kusurlarımız oldu. Fakat Van’da sağlığın kalitesini yükseltme yolunda elimizden gelen gayreti gösterdik. Bize düşende gayret göstermektir. Tüm başarı ve zafer ise Allah’a aittir.” Diye belirtti.

 

Sağlık alanının dinamik, sürekli gelişim gösteren bir alan olduğuna dikkat çeken Öktem, “Arzu edilen hedefe ulaşma yolunda henüz kat edilmesi gereken çok yolun olduğunu ve bunu da emaneti devralacak olanların başaracağına inanıyorum. 8 yıldır çalıştığım bu ilin doğasına, gölüne, Akdamar Adası’na, Süphan’ın güzelliğine, kahvaltısına, peynirine, kedisine, Muradiye Şelalesine hayran olmamak elde değil. Burada kalmamın uzamasının sebeplerinden biride bunlar olsa gerek. Fakat her şeyin bir sonu vardır. Her başlayan şey bir gün mutlaka sona erecektir. Baki kalacak olan ise sadece yüce Allah tır. Benimde Van’ın bu güzelliklerine veda etme zamanım gelmiştir.” Dedi.

 

 

Öktem açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Görevimden ayrılırken; başta bu ümmetin dertlerini dert edinmiş olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ve saygılarımı sunarım. Ayrıca bu görevi bana tevdi etmiş olan başta Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu olmak üzere, Sayın Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Sayın Valimiz İbrahim Taşyapan ve birlikte çalışmaktan mutluluk duyduğum Kurum Başkanımız Sayın Uzm. Dr. Zafer Çukurova ve ekibine, kendisiyle çalışma fırsatı bulduğum Kurum Başkanımız Sayın Yrd. Doç. Hakkı Yeşilyurt ve ekibine teşekkür ve şükranlarımı sunarım. Son olarak şunu ifade etmek isterim ki nefes aldığım müddetçe Rabbimin gösterdiği yolda yürümeye ve ümmetim için çalışmaya devam edeceğim. Van’a veda ederken beni 8 yıl boyunca bağrına basmış olan değerli Van Halkı’na sağlık, esenlik, huzur ve barış dolu günler diliyor sevgilerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Allah’ a emanet olun.” 

Editör: TE Bilisim