Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü'nde dünya rekoru denemesi için çalışan Ercümen, 1 Haziran öncesi 9 gün boyunca deneme dalışları yapacak. Hem bölgenin havasına hem de Van Gölü'nün yapısına alışmak amacıyla deneme dalışlarını tarihi Akdamar Adası açıklarında jandarma ve AFAD ekibi eşliğinde yapan Şahika Ercümen, rekor denemesine çok az bir zaman kaldığını söyledi. Ercümen, “Son 10 günümüz. Ben de bu süreci Van’da geçireceğim. Buradaki dalış antrenmanlarını buranın atmosferine, irtifasına ve çevresine alışmak için son günleri burada geçiriyoruz. Bugün ilk dalış antrenmanı, ilk derin dalış antrenmanı. Yüzdük, yüzdük kuyruğuna geldik. Hem heyecanlıyız hem de başarıyla döneceğimize inandığımız için motiveliyiz. Bugün 30-40 metreye inmemeye çalışacağız. İlk günümüz, sadece malzemelerimizi denemek istiyoruz. Ama normalde rekor hedefimiz paletsiz olarak gölde 60 metreyi geçmek. Bu da yeni bir dünya rekoru olacak. Hava şartları tabi etkiliyor. O gün umarım hava güzel olur. Bugün biraz soğuk hava rüzgârlı bir gün, daha ılıman ve akıntı olmayan bir gün olmasını diliyorum şimdiden” dedi.


“VAN GÖLÜ CANAVARI İLE RANDEVUMUZ VAR”


Van Gölü canavarıyla randevularının olduğunu da esprili bir dille söyleyen Şahika Ercümen, “Van Gölü canavarı olmasa da Van Gölü’nde bana destek olacak inci kefalleri var. Onlar için de dalıyorum. Bildiğiniz gibi bu rekorun yanında inci kefali balığına da dikkat çekmek istiyorum. Çünkü çok özel bir balık ve sadece Van Gölü’nde yaşıyor. Çok zorlu bir yaşam mücadelesi ve üreme yolculuğu var. Bunları biraz daha bilinmesini istiyorum. Açıkçası bana da ilham veriyor, inci kefalinin bu yolculuğu. O yüzden Van Gölü canavarını göremesem de inci kefallerini göreceğiz” diye konuştu. Daha sonra deneme dalışını iki kere yapan Ercümen, yağmurun da başlaması ve suyun soğuk olmasından dolayı deneme dalışlarını tamamladı.

 

HEDEF 65 OLSUN!


Deneme dalışından sonra da bir açıklama yapan Ercümen, “İlk antrenman, tabi biraz soğuk. Çünkü hava şartları biraz değişiyor. Fırtına çıktı, yağmur yağdı. Ama çok da öyle negatif gitmedi. Tamda planladığımız gibi geçti. Soğuk olması bizi biraz sınırlandırdı. Titreyince fazla bir enerji sarf ediyor insan, ama yapılmayacak gibi de değil” şeklinde konuştu. Van Gölü'nde paletsiz, değişken ağırlık ile 55 metre olan dünya göl dalışı rekorunu egale etmeyi hedefleyen Ercümen, aynı zamanda bin 650 metrelik rakımda rekor deneyen ilk sporcu olacak.

 

Editör: TE Bilisim