Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Van Gençlik Merkezi tarafından “Peygamber Efendimiz” konulu Kitap Okuma ve Bilgi Yarışması düzenleneceği bildirildi.

 

Gençlik Merkezi’nden yapılan açıklamada, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında yapılacak olan Kitap Okuma ve Bilgi Yarışması’nın 8 Nisan 2015 tarihinde başlayacağı belirtildi. Açıklamada, “Gençlik merkezlerine üye olan gençler arasında okuma kültürünün gelişmesine katkı sağlanması, üye gençlerin görev ve sorumluluk duygularının gelişmesi, toplum içinde kendilerini ifade edebilme, hızlı ve doğru karar verebilme, doğru bilgiyi seçebilme ve centilmence yarışabilme gibi meziyetlerinin gelişmesine ortam hazırlanması, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) hayatını konu alan kitapların etraflıca ve ilgi odaklı olarak okunmasını sağlayarak üyelerin Hz. Peygamberimizin hayatını farklı etkinlikler içerisinde öğrenmelerine, böylece milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençliğin oluşmasına katkı sağlanması amacıyla Hz. Peygamberimizin hayatını konu alan bir yarışma düzenlenecektir” denildi.

 

Yarışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Van Gençlik Merkezleri Şube Müdür Vekili Metin Yıldız ise, gençlik merkezlerine üye olan gençlerin Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Peygamberimizin Hayatı adlı kitabı okuyarak ön eleme sınavına katılacaklarını belirtti. Bilgi yarışmasının ise 8 gençlik merkezinin belirttikleri takımların katılımları ile 17 Nisan 2015 tarihinde gerçekleştirileceğini ifade eden Yıldız, bilgi yarışmasında birinci olan takımın üyelerine ödül olarak birer çeyrek altın verileceğini kaydetti. Metin Yıldız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı 8 gençlik merkezinde düzenlenecek olan bu sınav sonucunda her gençlik merkezinden en iyi 3 gencin bilgi yarışması finaline katılmaya hak kazanacağını ve isteyen gençlerin ise başvurularını şahsen yapmaları gerektiğini dile getirdi. 

Editör: TE Bilisim