Spor Toto Süper Lig'de sezon sonunda ipi göğüslemek isteyen Galatasaray, yaz transfer döneminde yıldız futbolcularla kadrosunu güçlendirdi. Sarı-kırmızılı takım, devre arasında yapacağı takviyelerle birlikte kadrosunu güçlendirmek ve hedefini gerçekleştirmek istiyor. Teknik direktör Okan Buruk yabancı sınırından dolayı transferde ince eleyip sık dokuyacak. 49 yaşındaki çalıştırıcı, istediği performansı gösteremeyen 2 futbolcuyla yolların ayrılmasını istedi ve isimleri yönetime iletti.

İLK YOLCU VAN AANHOLT

Teknik direktör Okan Buruk, sarı-kırmızılılara geldiği günden bu yana istikrarlı bir performans sergileyemeyen Patrick Van Aanholt'la devam edilmemesini istedi.

Deneyimli çalıştırıcı bu bölgede Emre Taşdemir ve Kazımcan Karataş'ı tercih etti. Yabancı bir oyuncu süre aldığında ise bu isim Leo Dubois oldu.

Bu bölgede yabancı sınırından dolayı yerli isimlere forma şansı veren Okan Buruk'un, aynı zamanda yüksek maliyeti nedeniyle Hollandalı sol bekle yollarını ayırmayı planladığı belirtildi.

2021 yazında bonservissiz bir şekilde G.Saray'a imza atan Van Aanholt, sarı-kırmızılılarda en son Süper Lig maçına 16 Eylül'de oynanan Konyaspor maçında çıktı.

32 yaşındaki sol bek, daha sonra Kastamonuspor ve Ofspor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçlarında tercih edildi.

SEFEROVIC'E DE YOL GÖZÜKTÜ

Galatasaray'ın forvet bölgesi için Benfica'dan satın alma opsiyonuyla birlikte kiraladığı Haris Seferovic, sarı-kırmızılılarda ligde skor katkısında bulunamadı.

1 milyon Euro'ya kiralanan ve 2.5 milyon Euro'luk satın alma opsiyonu bulunan İsviçreli santrfor, son olarak Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Ofspor maçında formayı terletmişti.

2 MİLYON EURO TASARRUF

Sarı-kırmızılı takım bu iki futbolcuyla yollarını ayırırsa yarım sezon için 2.05 milyon Euro tasarruf elde etmiş olacak. Bilindiği gibi van Aanholt G.Saray'dan yıllık 1.8 milyon Euro alırken, Seferovic ise 2.3 milyon Euro kazanıyordu.

Editör: TE Bilisim