AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, ülke ve kent olarak seçim süreci ve diğer yaşananlardan dolayı zor bir süreçten geçildiğini belirterek, “Biz bu memlekete yaşıyoruz. Van’ı, Adıyaman’ı, İstanbul’u ve Hakkâri’si vs. içinde yaşadığımızın ve yaşamamızın dağıldığı bir coğrafyadır. Bunun için biz kendimizi bir kanara çekemeyiz, bu hepimizin için geçerli, tek isteğimiz bütün kardeşlerimiz ve vatandaşlarımız için kendi iradelerine sahip çıkmalarıdır.” Dedi.

30 Mart’ta yapılacak seçim öncesi İpekyolu Çocuk Hastanesi’ni ziyaret eden Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, burada Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Ali Eman ve hastane personelini ziyaret etti. Burada hastane ile ilgili sorunları dinleyen Orhan, başhekimden mevcut durum hakkında da bilgiler aldı.

ORHAN HEM SIKINTILARI DİNLİYOR HEM SÜRECİ ANLATIYOR

Hastaneye yaptıkları ziyaretin seçim çalışmalarına denk geldiğini ama bunların sıkıntıları dinleme noktasında engel değil aksine bir avantaj olduğunu kaydeden Orhan, burada seçim süreci ile ilgili de konuşarak yaşanan süreç hakkında bazı değerlendirmelerde bulundu. Orhan, “Bizim ziyaretimiz seçim dönemine denk geldi. Biz gittiğimiz her yerde ilgili kurumların sıkıntılarını, sorunlarını dinlemek istiyoruz. Yapabileceğimiz bir şeyler varsa, başkentteki en yetkili isimlerle, ilgili kurumlarla görüşüp halletmeye çalışacağız. Öte taraftan her kesime ulaşıp kendimizi anlatarak destek isteyeceğiz. Bütün bu sürecin huzur içinde ve hayırlı geçmesini diliyoruz. Demokrasi içerisinde bir yarış olmasını istiyoruz. Sizin de bildiğiniz ve medyadan takip ettiğiniz kadarıyla çok demokratik bir süreç yaşamıyoruz ilimizde. Adaylarımıza ve ilçe binalarımıza yaklaşık 7-8 defa saldırılar yapıldı. İşte böyle bir seçim süreci içerisindeyiz. Bugün ülkemizde bir süreç var, her gün Türkiye’yi bir ileri noktaya taşıyoruz. Her atığımız adımdan sonra bir öncekinden ilerideyiz. Sosyal hayatta, ekonomide ve demokraside bu sürdüğü sürece huzur ve refah ortamı büyüyor. Dolaysıyla bu sürdüğü zaman memleketin huzuru ve refahı temin edilebilir. Ekonomi demokrasi ile özdeştir, ikisinin de bir arada olması gerekiyor. İçinde bulunduğumuz süreç buna müsait, buna hazırlanmış ve bedel ödenmiş, çok zor koşular geride bırakılmış, bunun için bu sürecin korunmasını istiyoruz. Ben bu işin içinde değilim, karışmam, yapmam diyemeyiz."

“ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ”

Ülkenin ve kentin zor bir süreçten geçtiğini hatırlatan Gülşen Orhan, herkesin bu süreçte duyarlı olunması gerektiğini hatırlatarak; “Biz bu memlekette yaşıyoruz. Van’ı, Adıyaman’ı, İstanbul’u ve Hakkâri’si vs. içinde yaşadığımız ve yaşamamızın dağıldığı bir coğrafyadır. Bunun için biz kendimizi bir kanara çekemeyiz, bu hepimiz için geçerli, tek isteğimiz bütün vatandaşlarımızın kendi iradelerine sahip çıkmalarıdır. Ben gitmeyeyim başkaları nasil olsa gidip oyunu kullanacak diyemeyiz. Herkes kendinden sorumludur ve bu sorumluluğun gereğini yerine getirmelidir. Hereksin bu duyarlılığı göstermesini istiyoruz. Bu ülke bir senedir evlat acısı yaşamıyor, bu çok önemli. Bu zor bir süreçtir, dilimiz döndükçe insanlara anlatmaya çalışıyoruz. Kolay bir süreç değil. Başka bir alternatifimiz olsa, onu da değerlendiririz ama yok. Demokratik bir sistemi, yükselen bir ekonomiyi adım adım oturtmaya çalışıyoruz. Böyle bir ülkede, böyle bir coğrafyada, sürekli dalgalanmalarla karşılaşıyoruz. Bu gidişatı durdurmaya çalişanlar başarılı olursa, yarın burada öyle bir şey olur ki bırakın grip olanları, ateşten, bombadan ve silahtan ölen kişiler hastanenizi dolduracaktır. Her şeyin yaşanabilir olduğu bir coğrafyadayız. Bu gün yaşamıyoruz ama Allah muhafaza, bu ihtimaller de söz konusudur.

SAĞLIKLA İLGİLİ SIKINTILARI TEK TEK NOT EDİYOR

Öte yandan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hastane Yöneticisi Uz. Dr. Ali Eman, hastanenin mevcut durumu üzerine de bilgi ve sıkıntıları isteyen Gülşen Orhan’a mevcut durum ile ilgili bilgiler verdi. Van’da son zamanlarda sıkça dile getirilen çocuk nöroloji sıkıntısını da dile getiren Eman, gelen hastaların kentte bu bölümde doktor olmaması nedeniyle çevre illere gitmek zorunda kaldıklarını kaydetti. Eman, konu ile ilgili sıkıntıyı Orhan’a aktararak, “Bizim hastanede ve Araştırma hastanesinde çocuk nöroloji doktorumuz bulunmuyor. Gelen hastalar buradan araştırma hastanesin sevk ediyoruz. Ancak orada da çocuk nörolojisi olmadığından dolayı hastalar Erzurum, Diyarbakır gibi iller göndermek zorunda kalıyoruz. Van’da çocuk nöroloji doktoruna çok büyük bir ihtiyaç var. Bu sıkıntı sadece hastanelerde değil ayrıca Sağlık Bakanlığında da sıkıntılar yaratıyor. Yani anlayacağınız Sağlık Bakanlığında da çocuk nöroloji sıkıntısı yaşanıyor. Bu konuda genel sekterliğimizle görüşüyorum. İnanıyorum ki onlarda sağlık bakanlığına bildiriyorlar. Bu konuda sizlerde bizlere yardımcı olursanız çok seviniriz.” Dedi.

YENİ HASTANE 2015’TE TAMAM

Öte yandan yeni yapılan hastaneye taşınma konusunda da bilgiler veren ve hastanenin mevcut durumu hakkında çeşitli bilgiler veren Eman, şu ifadelere yer verdi; “Muhtemelen 15-20 gün sonra nörolog alımı için, nörolog var mı yok mu ya da mezun var mı yok mu araştırması yapılacak. Bildiğiniz gibi bizim hastanemizde eski bir hastanedir. Hastanemiz 30 ile 34 yılık bir hastane, odalarımızı 20 metrekarelik odalardan oluşmaktadır. Mecburen bir oda da 3 tane hasta yatırıyoruz. Hastanemizden memnunuz ama inşallah yeni hastanemize geçtiğimiz zaman daha da rahata kavuşacağız. Bizim hastanemizde çocuk nefrolojisi bulunuyor, 2 kardiyoloğumuz bulunuyor. Çocuk kardiyolog da 2 tane doktorumuz var ancak hasta sıkıntımız yok. Öncesinde çocuk sayımız yüksekti ama son 3-4 ayda rahatladık. Acil bölümümüzde 7 tane pratisyenimiz bulunmaktadır. Bakanlık yeni bir sistem açıkladı. Bu sistem ile birlikte Van merkeze çakılı pratisyenler gönderildi. Daha sonrasında bununla birlikte acilde yaşadığımız sıkıntılarda inşallah son bulacaktır. Yeni hastanenin teslim tarihi muhtemelen 2015 yılının bahar ayında gerçekleşecektir. Ancak bu tarihin uzama gibi bir durumu da var. Neden diyecekseniz? Van’daki hava koşullarının etkilemesidir. Bu hastanemiz kapasite olarak 550 yataklı bir hastanedir.”

Mevcut sıkıntılar ile ilgili diğer ziyaretlerde olduğu gibi bu sıkıntıları da anında gerekli mercilere yerinde aktaran Orhan, bu işin takibi konusunda da elinden geleni yapacağını belirtti. Hastane personeli ve hastaları da ziyaret eden Gülşen Orhan daha sonra hastaneden ayrıldı.


Önder ALTINAL / Şehrivan ÖZEL

Editör: TE Bilisim