Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş hızlandırılmış bir program ile Van’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Yoğun bir tempoda bakanlığa bağlı yatırımları olan kurum ve kuruluşları gezen Bakan Yardımcısı Baş, bakanlık olarak en büyük yatırımlarını karayollarına yaptıklarını belirtti. Van için büyük bir önem taşıyan Van-Şırnak karayolundan bahseden ama detay vermeyen Baş, Van Organize Sanayi bölgesi için de hafif raylı sistemin başlayacağı müjdesini verdi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, bakanlık olarak yatırımlarının devam ettiğini ve en büyük yatırımı ise karayollarına yaptıklarını söyledi. Yahya Baş, bakanlıklarına bağlı kurumlarda düzenlenecek programlara katılmak üzere sabah saatlerinde Van’a geldi. İlk olarak Van Valisi Aydın Nezih Doğan’ın makamında ziyaret eden Baş, ardından Van Ticaret ve Sanayi Odası’na (VAN TSO) geçti. Burada VAN TSO Yönetim Kurulu Üyesi Diyadin Altındal tarafından karşılanan Baş, brifing aldı.

Ardından bir açıklama yapan Baş, bugün ve yarın bakanlıklarına bağlı kurumların düzenlediği programlara katılacağını belirterek, “Bakanlığımız, en büyük yatırımları yapan bakanlıktır. Van’da da ciddi manada yatırımlarımız var ve devam da ediyor. Yol hizmetleri AK Parti’nin hedefleri arasında yer alıyor. Şimdiye kadar doğu-batı, bundan sonra ise kuzey-güney yol ağı oluşturuyoruz. Şırnak-Van karayolu da bunlardan bir tanesidir. En çok yatırım yaptığımız karayollarıdır. Ülkemizin ihtiyaçları çok. 2023 yılına kadar bütün yollarımızı tamamlamayı hedefliyoruz” dedi. Van Organize Sanayi Bölgesi’ne hafif raylı sistem yapılması çalışlarına da başlayacaklarını dile getiren Yahya Baş, Van Denizi’nde kullanılmak üzere de 2 gemi yaptırdıklarını söyledi. Baş, beraberindeki Van Valisi Aydın Nezih Doğan ve Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ile birlikte Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğüne geçti. Bakan Yardımcısı Baş'ın, burada basına kapalı olarak brifing aldıktan sonra Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne geçti.

YYÜ’DE YEMEK YEDİ, KAMPUS’U GEZDİ

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) gezi ve incelemelerde bulundu. YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ı makamında ziyaret eden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş ve Van Valisi Aydın Nezih Doğan üniversite hakkında bilgi aldı. YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ın üniversite hakkında bilgi vermesinin ardından YYÜ Sosyal Tesisleri'nde verilen yemeğe katılan Bakan Yardımcısı Baş ve beraberindekiler daha sonra üniversitede yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

TUŞBA DENİZ OTOBÜSÜ İSTEDİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, üniversite ziyaretinin ardından Tuşba Belediye Başkanlığı’nı ziyaret ederek, Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Doç. Dr. Özgökçe, Bakan Yardımcısı Baş ile beraberindekilere, belediyenin çalışmaları ve hayata geçirilmesini planladığı projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Doç. Dr. Özgökçe, Tuşba İlçesi’nin yüzölçümü bakımında Van’ın en büyük ve Vangölü’ne ise en fazla kıyı şeridi bulunan ilçe olduğunu dile getirdi. Akdamar Adası’ndan sonra Van’ın en büyük adası olan Çarpanak Adası’nı da turizme kazandırmak istediklerini kaydeden Başkan Doç. Dr. Özgökçe, adanın turizme kazandırılması için yolcu taşımacılığını yapmak amacıyla gezi teknesi ve deniz otobüsü desteğinin sağlanmasını talep ettiler.

“TOPLUMUN MENFAATİNE HİÇ BİR PROJE GERİ ÇEVİRİLMEYECEK”

Karayolları Van 11. Bölge Müdürlüğü’ne ait olan ancak halkın yeterince yararlanamadığı Çakırbey Mahallesi sınırları içerisinde bulunan mesire alanının da Tuşba Belediye Başkanlığı’na devrini talep eden Başkan Doç. Dr. Özgökçe, Van’da son birkaç yıldır Karayolları Van 11. Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan üst geçitlerden bir tanesini Van-Özalp ve 3 tanesini de Van-Erciş karayolları üzerinde bulunan ve belediye olarak tespit ettikleri bölgelerde inşa edilmesini istedi. Uzun süre Başkan Doç. Dr. Özgökçe ile birlikte harita üzerinde Tuşba İlçesi’nin sınırlarını inceleyen Başkan Yardımcısı Yahya Baş, projelerin çok önemli ve halkın ihtiyaç duyduğu çalışmalar olduğunu vurguladı. Kurum olarak toplumun menfaatine olan hiçbir projeyi geri çevirmediklerini de vurgulayan Bakan Yardımcısı Baş, Başkan Doç. Dr. Özgökçe, tarafından sunan projelerin bir an önce hayata geçirilmesi için bürokratlarına belediye ile ortak çalışma yapma talimatını verdi.

SON DURAK YAT LİMANI OLDU

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, bakanlıklarına bağlı kurumların programlarına katılmak üzere geldiği Van’da ziyaretlerini sürdürüyor.
Sabah saatlerinde Van’a gelen Yahya Baş; valilik, Van Ticaret ve Sanayi Odası ile Tuşba Belediyesi’ni ziyaret ettikten sonra Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne geçti. Burada öğle yemeği yiyen Yahya Baş, kampüs sahilinde incelemelerde bulunduktan sonra Edremit ilçesine geçerek yapımı tamamlanmak üzere olan yat limanında incelemelerde bulundu. Baş, daha sonra Van Valisi Aydın Nezih Doğan ile birlikte Van Gölü sahilinde bulunan valilik yazlığına geçti. Bir süre Van Gölü’nü seyrederek çay içen Yahya Baş’ın beraberindekilerle Gevaş ilçesine geçti. Akşam saatlerinde programını tamamlayan Bakan Baş, bugün ise Erciş’te programını devam ettirecek. 

Editör: TE Bilisim