Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Van Şubesi üyeleri, bir televizyon programında camilerle ilgili yaptığı benzetme nedeniyle yazar Osman Ünlü hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na sendika üyeleriyle suç duyurusunda bulunduktan sonra gazetecilere açıklama yapan Diyanet-Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, programda Diyanet İşleri Başkanlığının hedef alındığını söyledi.

Ünlü'nün camilerde çocukların oyun oynamasının caiz olmadığını savunduğunu anımsatan Arvas, "Osman Ünlü'nün ilmi manada köhnemiş, İslam mabetlerini aşağılamaya, rencide etmeye çalışan fikri yapısının ilim adamlığı vasfına yakışmadığı ortadadır." dedi.

Bu tarz düşünceye sahip olanlar yüzünden gençlerin camilerden soğutulduğunu vurgulayan Arvas, şöyle konuştu:

"Mevlana ne olursan ol, Kim olursan ol, gel demektedir. Görüyoruz ki çocukları camide istemeyen kaldırım vaazcıları, İslam'ı anlatmaya soyunmuş. Oysaki sırtında Hasan ile Hüseyin ile secdeye giden, kalbi çocuk, yüzü çocuk peygamberin ümmeti olduğumuzu unutmuş. İslam'ın, imanın kalpte olduğunu unutarak yıllarca dış görünüşlerinden dolayı gençlerimizi öteleyen, camilerimizde hor gören bu insanlar yüzünden, nice gençler heba olmuş. Sizin köhnemiş beyinlerinizde, çocuk sevgisi nasıl yorumlanıyor bilemeyiz ama bizim bütün camilerimizde çocuklarımız, gençlerimiz dokunulmazdır. Çocuklarımızın hafızalarında kötü bir iz bırakacak şekilde müdahalede bulunacak olanlar, cami adabı ile çocuk sevgisini karıştıracak olanlar teravihlerini evlerinde kılsınlar."

Editör: TE Bilisim