Erciş Belediyesi’nin bahar aylarında hayata geçireceği ''Otlu Peynir vitrinle buluşuyor' ‘Projesi için Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) arasında mali destek sözleşmesi imzalandı.

 

Erciş Belediyesi tarafından hazırlanan ve DAKA tarafından birincilikle seçilerek desteklenen 'Otlu Peynir vitrinle buluşuyor' projesinin imzaları taraflarca atıldı. Erciş Belediye eş başkan vekili Güler Avcı ve DAKKA Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci ve belediye teknik personelinin katıldığı buluşmada imzaları iki taraf adına eş başkan vekili Avcı ve genel sekreter Demirci attı. Eş başkan vekili Güler Avcı, hazırlanan projede herkesin emeği olduğunu, ilçedeki tarım ve hayvancılığa ve dağınık halde faaliyet yürüten peynirci esnafın bir araya getirileceği anlamında ilçe düzenine önemli katkı sağlayacağını dile getirdi. Avcı, destekleri için DAKA'ya da teşekkürlerini iletti.

 

''VAN'DA YAPILABİLECEK BİR PROJEYDİ''

Daha sonra konuşan DAKA genel sekreteri Emin Yaşar Demirci ise ajans olarak bu projenin uygulanmasını çok istediklerini ifade ettiği konuşmasında şunları kaydetti ; '' Ajans olarak Erciş Belediyesi'nin hazırladığı bu projenin hayata geçirilmesini istedik. Van'a yapılabilecek düzeyde bir projeydi. Erciş'te hayata geçirilmesinden sonra Van'a örnek olacağını umuyoruz.'' 

Editör: TE Bilisim