Araç satın alım sürecinde yükselen fiyatlar uygun fiyatlı otomobillere yönelmeyi sürdürüyor. Sıfır araç fiyatı 400 bin TL’nin üzerinde bir rakam ile satışa sunuluyor. Piyasalardaki bu yüksek rakamlara rekabet oluşturacak olan Suzuki yepyeni bir model ile Türkiye pazarında satışa çıkacak. Üstelik aracın satış fiyatının ise 200 bin TL olması yönünde beklenti oluştu.

SONRAKİ DURAK TÜRKİYE OLACAK

Suzuki Alto K10 modeli Hindistan pazarında satışa sunuldu. Oldukça dikkat çeken bu tasarımda modelin sunulacağı ikinci satış yeri ise Türkiye olacak. 67 beygir gücüne sahip olan Suzuki Alto K10 modeli 89M tork üretiyor. Manuel şanzıman kapasitesi donanımsal olarak paket içerisinde yer alıyor.

DONANIMSAL TASARIMI İLE GÖZ DOLDURUYOR

13 inç büyüklüğündeki jantlar muadillerinin aksine önemli bir fark oluşturuyor. Özellikle Hyundai İ10 modeline göre daha ufak bir tasarım oldu olması bekleniyor. Kokpit alanı ise 7 inçlik boyutta araç içi donanımsal yapı sürücüye konfor sunuyor. Son teknolojiye uyumlu LCD ekran alanı, çift hava yastığı koruması ve arka park sensörü ile güvenilir bir sürüş deneyimi de sunuyor.

SUZUKİ ALTO K10 GÜNCEL SATIŞ FİYATI NE KADAR OLACAK?

Hindistan’da satışa çıkmaya hazırlanan Suzuki Alto K10 araç fiyatı 5000 dolar başlangıç fiyatı ile satışa sunulacak. Piyasalarda belirlenmiş olan bu modelin en yüksek versiyonu ise 7 bin 300 doları buluyor. Hindistan’daki satış fiyatları bu oranlarda iken bir sonraki durak noktası olan Türkiye’de merak ediliyordu. Suzuki Alto K10 sıfır araç modelinin Türkiye’de satışa çıkacak olan versiyonunda satış fiyatı 200.000 TL civarında olacağı söyleniyor.

Editör: TE Bilisim