Döviz kurlarında yaşanan dalgalanmanın ardından bir çok otomobil firmasına ait bayiler ellerinde araç olmadığı gerekçesiyle müşterilerine satış yapmadı. Bazı bayiler ise satış yaptıkları rakamlara araç satamayacaklarını belirterek satışları iptal etti. Bu dönemde bazı firmaların stok yaptığı ortaya çıktı.

ONLARCA SIFIR ARAÇ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla tüm Türkiye'de stokçulara yönelik denetimler sürerken Zeytinburnu'nda bir otoparkta bulunan onlarca sıfır araç dikkat çekti. Plakasız bir şekilde otoparkta bekleyen araçlar havadan görüntülendi. Görüntüler de bir otopark dolusu sıfır aracın olduğu görüldü. Konuyla ilgili bilgi veren firma yetkilileri ise otoparktaki araçların ileri teslim tarihli kampanyaları kapsamında alındığını ve Ocak ayında müşterilere teslim edileceğini söyledi.

''HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALIYORUZ''

Geçtiğimiz günlerde otomobil fiyatlarıyla ilgili soruya cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Otomobil distrübütörleri yetkili bayilerde denetimler başladı. Tüm yönleriyle devam ediyor. Bunlara gereken cezalar veriliyor. Geçtiğimiz günlerde Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından bir otomobil bayisine en üst sınırdan ceza verildi. Stokçularla yönelik cezalara yönelik düzenlemeler meclis genel kurulu aşamasına geldi. Vatandaşlarımızı korumak için her türlü tedbiri alıyoruz" dedi.

''AĞIR YAPTIRIMLAR OLACAK''

"Döviz kurundaki düşüşleri fiyatlara yansıtmayanlara gereken yaptırımı uygulayacağımızı bilinmesini istiyorum" diyen Erdoğan, "Kur düşerken fiyatları indirmeyenler ağır yaptırımlar olacak. Stokçuluk yapanlara yönelik cezaların artırılması için meclisteki çalışmalar tamamlanmak üzere. Stokçuluğa ağır cezalar vereceğiz. Vatandaşlarımızı mağdur eden hiçbir faaliyete izin vermeyeceğiz. Kur ve küresel emtia fiyatlarındaki artışla fahiş fiyat artışı yapmak açıkça fırsatçılıktır. Hep birlikte bizlerde bunun üzerine gideceğiz. Vatandaşım şunu görecek. Devletim benim yanımda, devletim benim cebimde gözü olanlara fırsat vermeyecek" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim