Van’ın Özalp Belediyesi ile Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından yürütülen proje kapsamında, Özalp ilçesi girişinde bulunan Boyaldı mahallesinde yapılması planlanan Tekstil Park Komplesinin birinci etap ihalesi yapıldı. Yakın zamanda inşaatı başlayacak olan birinci kısım 3 bin metre kare kapalı alandan oluşmakta olup yaklaşık 400 kişi istihdam edilecek. Komplesin tamamlanmasıyla bin kişiye kadar istihdam sağlanacak. Özalp’te inşa edilecek Tekstil Park Komplesinin 2022 yılının sonunda faaliyete geçirilmesi hedefleniyor.


Hazırlanan projeyle çoğu kadın olmak üzere bin kişinin istihdam edilmesi amaçlanıyor. Tekstil Parkta tekstil ve giyim sektöründe faaliyet yürüten firmalar yer alacak. Özalp İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Emin Nasır, Genç nüfusun yoğun olduğu Özalp ilçemizde istihdam ve kalkınmayı önemsediklerini, bunun için gerekli adımları attıklarını söyledi. Nasır, devletin ve ilgili bakanlıkların teşviklerini vatandaşlarla buluşturmaya çalıştıklarını belirtti. Bu çerçevede Özalp ilçemizde hayata geçirilecek Tekstil Park Komplesinin, birkaç blok ve atölyeden oluşacağını bildiren Nasır, inşa çalışmalarının önümüzdeki günlerde hızla başlanacağını ifade etti.


Hedeflerinin bu yılın sonunda inşaatını tamamlamak olduğunu dile getiren Nasır, şöyle konuştu:  "Burası tamamlandığında özellikle hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren işletmeleri davet edeceğiz. Özellikle de emek yoğun sektör olarak tabir edilen tekstil sektöründe istihdama katkı sağlamalarını bekliyoruz. Projemizin birinci etabında 400 kişiye istihdam sağlayacak. Tekstil Parkta oluşturacağımız kapasiteyle bin işçiye kadar istihdam sağlanabilecektir. Özellikle burada kadınlarımız görev alıyor, onların istihdamına yönelik adımlarını destekliyoruz. Önümüzdeki yıl başından itibaren orada artık makinelerin işler hale gelmesini planlıyoruz." dedi.

Editör: TE Bilisim