Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın anısına müzik grubu kurdu.

 

YYÜ Cengiz Andiç Konferans Salonunda düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde sahne alan 30 kişilik "YYÜ Özgecan Aslan Müzik Grubu", kendi yazdıkları "Uğurlar Olsun Özgecan'ım" isimli şarkıyı ve "Özgecan'ın düşüncelerinden, benim kalemimden" isimli şiiri seslendirdi. Katılımcıların duygusal anlar yaşadığı etkinlikte, gözyaşlarını tutamayan çok sayıda kişi, öğrencileri uzun süre alkışladı. Müzik grubunun kurulmasına öncülük eden YYÜ Van Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Erdoğan Özel, elim bir şekilde katledilen Özgecan Aslan için öğrencileriyle böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

 

Başka insanların ölmemesi için öğrencileriyle farkındalık yaratmak istediklerini vurgulayan Özel, "Öğrenci kardeşlerimle bir müzik grubu kurduk ve bu gruba Özgecan Aslan'ın adını verdik. Öğrencilerim de Özgecan için hem şarkı besteledi hem de şiir yazdı. Kadınlar günü etkinliğinde ilk kez sahne alarak şarkıyı ve şiiri seslendirdik. Artık başka Özgecan'ların ölmesini istemiyoruz. Grubumuz var olduğu sürece Özgecan'ın da ismi hep yaşayacak" diye konuştu. Farklı konulardaki toplumsal olaylara karşı duyarlılığı artırmak için etkinlikler düzenlediklerine dikkati çeken Özel, kentte yapılan birçok organizasyonda da öğrencilerinin gönüllü görev aldığını ifade etti. Özgecan Aslan için "Özgecan'ın düşüncelerinden, benim kalemimden" isimli şiiri yazan öğrencilerden Hasan Kurt da Türkiye'de yaşanan olaylara karşı hissettiklerini şiirle dile getirmek istediğini söyledi. Toplum olarak yaşadıkları sevinci, acıyı ve kederi müzik ya da şiirle anlattığını bildiren Kurt, "İçimden gelen tepkimi şiirle dile getirmeye çalıştım. Yazarken çok duygulandım, gözyaşı döktüm. Türkiye'de bu olaylar çok fazla yaşandığı için bize sıradan geliyor. Her gün bu ülkede ölümler yaşanıyor. Bu olayların yaşanmasını istemiyoruz" dedi.

 

Şiiri seslendiren Leyla Revşen Takva ise grubun isminin çok anlamlı olduğunu ve kısa sürede başarılı bir çalışmaya imza attıklarını belirterek, erkek öğrencilerin bu olaya karşı gösterdiği duyarlılıktan çok etkilediğini kaydetti. 

Editör: TE Bilisim