Van’da günlerdir Van Valisi Aydın Nezih Doğan ile Van Büyükşehir Belediye Başkanı’nın aylar sonra yeniden başlayan kentteki taşınmazların paylaşımı ile ilgili tartışmasından sonra DAKA’da çekilen fotoğraf moral verdi. DAKA’da 2015 yılı ilk olağan kongresi için 4 ilin Vali ve temsilcilerinin katıldığı toplantıda buluşan iki isim kente 30 milyon katkı sunacak destek çağrıları için masaya otururken kent adına aynı masada yan yana kararlara imza attı. Günlerdir gerginliğin üst seviyeye çıktığı o tartışmalar sonrası aynı karede kent için bir araya gelen ikilinin o fotoğrafı Van’da günün karesi oldu.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) 2015 yılının ilk olağan kurul toplantısını gerçekleştirildi. DAKA toplantı salonunda, Hakkari Valisi Yakup Canbolat başkanlığında Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Hakkari İl Genel Meclisi Başkanı Lokman Özdemir, Muş İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Çetinkaya, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ve Kalkınma Ajansı adına Genel Sekreter Dr. Emin Yaşar Demirci katıldı.

VAN İÇİN AYNI MASADA

Yönetim Kurulu Başkanı Vali Yakup Canbolat açılış konuşmasında, “DAKA bölgenin geleceğini kurgulayan bölge planının tasarlanmasını, bu bölge planlarının ışığında belirlenen mali ve teknik destek programları kapsamında desteklenen projelerin izlenmesini ve bölgenin bilinirliğini artıran yatırım destek ve tanıtım faaliyetlerinin yürütülmesini bölge paydaşlarıyla uyum için gerçekleştirilmiştir” dedi. Toplantı, 2015 yılı çalışma programı ve bütçe, mali destek programları, başvuru rehberleri, uygulama süreci devam eden mali destek programlarına ilişkin hususlar değerlendirilmek üzere basına kapalı devam etti.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim