ŞEHRİVAN HABER - Pakistan parlamentosunda geçtiğimiz aylarda güvensizlik oylaması nedeniyle başkanlığı düşen İmran Han’ın yerine seçilen ve Pakistan İslam Cumhuriyeti Başbakanı olan Şahbaz Şerif Türkiye’ye geldi.

Pakistan İslam Cumhuriyeti Başbakanı, Şahbaz Şerif Türkiye ile diplomatik ilişkilerin tesisinin 75’inci yılı vesilesiyle Türkiye’ye geldi. Türkiye ile geçmiş yıllarda da çok iyi ilişkileri olan ve Pakistan’daki görevleri boyunca ilişkileri güçlü tutan Şerif Türkiye ziyaretinde Van veski milletvekili Burhan Kayatürk tarafından karşılandı.

VAN’A BÜYÜK DESTEKLERİ OLDU

Halen Ak Parti Genel Merkez Dışişleri Başkan Yardımcısı ve Pakistan Dostluk Grubu Üyesi olan Van eski vekili Burhan Kayatürk ile de yakın dostluğu bulunan Başkan Şahbaz Şerif, deprem ve diğer süreçlerde de Van’a da destek veren isimlerin başında gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Van mitinginde de Van’a davet edip Beşyol meydanında Vanlılara hitap ettiği buluşmaya katılan Şerif, Van’da deprem sonrası yapılan eğitim kurumları, deprem yatırımları ve diğer desteklerde öncü rol üstlenmişti.

ERDOĞAN İLE VAN’A GELMİŞLERDİ

2013 yılında Beşyol Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, o mitingde bulunan ve o dönem Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif'e özellikle Van depreminde gösterdikleri ilgi ve alaka nedeniyle şükranlarını ifade etmişti.

Bugün de Pakistan Başbakanı olarak Erdoğan ile ortak bir basın açıklaması düzenleyen Şerif’in ziyaret sürecinde Kayatürk de heyetteki isimlerden birisi olarak yer aldı.

Editör: TE Bilisim