Pakistan Uluslararası Havayollarına (PIA) ait Lahor-Karaçi seferini yapan bir yolcu uçağının Karaçi Havalimanı yakınlarında bir yerleşim alanına düştüğü bildirildi.

Uçakta 107 yolcu ve mürettebat bulunuyordu.

Pakistanlı yetkililer, inişten bir dakika önce uçakla iletişimin kesildiğini açıkladı. Kaza sonrası bölgede birçok evin hasar gördüğü belirtiliyor.

AP'ye konuşan görgü tanıkları, Airbus "A320" modeli uçağın Cinnah Uluslararası Havaalanı'nı yakınlarındaki yerleşim alanına düşmeden önce iki vaya üç kez inme girişiminde bulunduğunu aktardı.

İlk gelen görüntülerde, uçağın düştüğü noktadan büyük siyah dumanların yükseldiği görülüyor.

Kaza sonrası kurtarma ekipleri bölgeye ulaştı. Can kaybının daha fazla olmasından endişe ediliyor.

Kaza, ülkede Covid-19 salgını yüzünden durdurulan ticari uçuşların yeniden başlamasından birkaç gün sonra meydana geldi.

Pakistan'ın uçuş güvenliği sicili
Pakistan'da 2010'da özel havayolu şirketi Airblue'ya ait bir uçağın başkent İslamabad yakınlarında düşmesi sonucu uçaktaki 152 kişi hayatını kaybetmişti. Bu, ülkenin tarihindeki en büyük uçak kazasıydı.

2012'de de Bhoja Air'a ait Boeing 737-200 tipi bir uçak, kötü hava nedeniyle Rawalpindi'de inişe geçtiği sırada düşmüş, uçaktaki 121 yolcu ve 6 mürettebat yaşamını yitirmişti.

2016'da da Pakistan Uluslararası Havayolları'nın bir uçağı, ülkenin kuzeyinden İslamabad'a doğru uçarken alev almış ve kaza sonucu 47 kişi hayatını kaybetmişti.

Editör: TE Bilisim