Başbakanlık Özelleştirme İdaresinden, Büyükşehir Belediyesine devredilen Erzurum'un dünyaca ünlü Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinde, yeni kayak sezonunda kayakseverler sürprizlerle ağırlanacak.

 

Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinde hummalı bir çalışma yürütülüyor. Bu yıl Erzurum Büyükşehir belediyesine devredilen kayak merkezinin il ve ülke ekonomisine katkı vermesi için yerli ve yabancı turistlerin belirlenen tüm ihtiyaçları için yeni uygulamalar hazırlandı.

 

Kış aylarında her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği kentteki Palandöken Kayak Merkezi'ndeki pist, gondol ve liftler, onarılarak hazır hale getirildi. Büyükşehir Belediyesince Palandöken'e eğlence merkezleri, seyir terasları kuruldu. Kayak merkezine Erzurum'un simgelerinden tarihi Çifte Minareli Medrese ve Üç Kümbetler'in minyatürleriyle süslendi. Büyükşehir Belediyesinin kayak sezonuna "Ejder 3200" sloganıyla hazırlandığı Palandöken'de, 3 bin 200 rakımdaki Ejder tepesinden kayak yapmaya başlayacak sporculara, pistlerdeki istasyonlara kurulan elektronik cihazlardan çay, kahve ve sıcak çikolata ikramında bulunulacak.

 

SICAK İÇECEK İSTASYONLARI OLUŞTURULDU

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitçi, yaptığı açıklamada, kayak merkezlerini devraldıktan sonra kayakseverlerin ve sporcuların yaşadığı sıkıntıları hızla gidermeye başladıklarını ifade ederek, şöyle dedi: "Bu çerçevede öncelikle pistleri baştan ele aldık ve bakımdan geçirdik. Liftler, gondol ve suni karlama sistemi gibi teknik sorunları hepsini yeni baştan elden geçirdik. İnşallah bu yıl Erzurumlulara vatandaşlarımıza yurt dışından gelen misafirlere güzel bir Palandöken ve Konaklı hizmete sunacağız. Bir müjde olarak veriyorum, kayakseverler için standartların üzerinde istasyonlar oluşturuyoruz. Çay, kahve, sıcak çikolata ve diğer ihtiyaçları giderebilecekleri hem de Erzurum'un doyumsuz manzarasını izleyebilecekleri seyir terasları oluşturduk. İnsanlar dağa çıktıklarında hiç inmeden iyice yorulana kadar tüm ihtiyaçlarını dağda karşılayarak güzel bir gün geçirecekler."

 

ÜST DÜZEY GÜVENLİK TEDBİRLERİ ALINDI

Palandöken dağındaki bazı otellerin pistlerini suni karla doldurarak kayak için hazır hale getirdiğini anımsatan Kiremitçi, bir hafta içerisin de de kendi tesislerini eksiksiz hizmete açmayı hedeflediklerini anlattı. Kayakseverlerin sorunsuz bir kayak sezonu geçirmeleri için üst düzey güvenlik tedbirleri aldıklarını kaydeden Kiremitçi, "15 kişilik profesyonel bir arama kurtarma ekibi oluşturduk. İtfaiye teşkilatında ve sivil savunma teşkilatında eğitim gördüler. İnşallah bu seneden sonra istenmeyen olaylarla karşılaşmayacağız. Aynı zamanda gelişmiş kayak merkezlerinde olduğu gibi burada pistleri, istasyonları kameralarla kontrol noktasından izleyebileceğiz." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim