Edremit İlçe Belediye Başkan Vekilliğine atandığı günden bu yana büyük projelere ve çalışmalara imza atan İlçe Kaymakamı Atıf Çiçekli, yeni bir ilke imza attı. Maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar için atılan adımla vatandaşlar artık kredi kartıyla alışveriş yapar gibi market ve giyim mağazasından istediği ürünü alabilecek.

 

Göreve geldiği günden bu yana vatandaşın yararına büyük çalışmalar yürüten Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, bir ilke daha imza atarak vatandaşa adeta kredi kartıyla alışveriş yapma imkanı sağlandı. Daha önce vatandaşların uzun kuyruklar oluşturarak hizmet aldığı ilçede yenilikler ardı ardına geliyor. Vatandaşların yararına büyük projeler gerçekleştiren ilçe kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Atıf Çiçekli, sosyal devlet anlayışıyla halka hizmet etme yolunda yeni bir adım attı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde faaliyete geçirilen Sosyal Market ve Giyim Mağazası vatandaşların hizmetine açıldı. Açılışa katılan İlçe kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, vatandaşın bundan sonra kredi kartıyla alışveriş yapar gibi ihtiyacını karşılayacağını söyledi.   

 

ÜRÜNLERİ İNCELEDİ

Edremit Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı binasında tüm vatandaşlara hizmet verecek olan Sosyal Market ve Giyim Mağazasının açılış kurdelesini Çiçekli ve kurum müdürleri kesti. Sosyal Markette bulunan ürünleri tek tek inceleyen Kaymakam ve Başkan Vekili Atıf Çiçekli, vatandaşların bundan sonra rahat bir şekilde alışveriş yapması için tüm detayların düşünüldüğünü aktardı. Fiyatları da bir bir inceleyen Çiçekli, marketin dizaynından da memnuniyet duydu. Markette incelemelerde bulunan Çiçekli, vatandaşlara da çağrıda bulundu.

 

ÇİÇEKLİ: VATANDAŞLARIN SEÇME HAKKI VAR

Market ve giyim mağazasında her türlü detayın düşünüldüğünü söyleyen Çiçekli, “Gıda marketimizi ve sosyal marketimizi bugün vatandaşlarımızın hizmetine açtık. Bundan sonra ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza daha yerinde ve niteliği yüksek, aynı zamanda kendi talep ve ihtiyaçları doğrultusunda ürünlerimizi sunabileceğiz. Bu sosyal devlet olmanın en temel gereksinimlerinden biri. Ama onu bir tık daha öteye geçirmek gerekiyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın da bir zevki olduğunu görmemiz gerekiyor. Vatandaşlarımızın da temel ihtiyaçlarını seçme özgürlüğü olduğunu görmeliyiz. Bu noktadan hareketle bizim gerek giyim gerekse de gıda yardımında bulunduğumuz vatandaşa dikte etme gibi bir zihniyetimizin olmadığını gösteriyoruz. Bu market ve giyim mağazasının açılmasında emeği geçenleri kutluyorum.” Dedi.

 

“BEN NE GİYİYORSAM VATANDAŞ DA GİYECEK”

Açılan Market ve giyim mağazasının lüks olmasından da bahseden kaymakam Çiçekli, “Buranın lüks olması vatandaşın gönlümüzdeki yerini göstermemizdir. Vatandaşımızın gönlümüzdeki yeri lüks çizgisinin de ötesindedir. Ben ve ailem evde ne giyiyorsa vatandaşımızda onu giymelidir. Kendimiz için ne düşünüyorsak vatandaşımıza da onu düşündük. Benim kendi evimde kullandığım tüm ürünlerin aynısını burada bulabilirsiniz. Buradaki tüm ürünleri herkes giyebilir. Hepsi bir birinden kaliteli ürünler. Dolayısıyla biz kendimizin giyemeyeceği bir şeyi vatandaşa da sunmak istemiyoruz. O nedenle çizgiyi biraz yüksek tuttuk. İnşallah Van’daki değerli esnafımız, iş adamlarımız ve imkan sahibi olan gönlü zengin olan vatandaşlarımızın desteğiyle bu çizgi her zaman lüks çizgisinde kalacaktır.” İfadelerini kullandı.  

 

“ELLERİNDEN TUTUP VAKFA GETİRİN”

Vatandaşlara çağrıda bulunan Çiçekli, herkesin üzerine düşün sorumluluğu yerine getirmesini istedi. Çiçekli şöyle konuştu:

“Biz bütün kurumlarımızla birlikte kamu hizmetleri noktasında hizmet yürüttüğümüz gibi ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza da sahip çıkma noktasında gayret gösteriyoruz. Ancak bu sadece kamunun yapacağı bir iş değil. Ben vatandaşlarımızdan şunu istiyorum. Varsa eğer gördüğü bir ihtiyaç sahibi, varsa eğer etrafında ayakkabısı olmayan bir çocuk, ayakkabısı yırtık, sırtında doğru düzgün bir montu olmayan bir yavrumuz veya evde aşı pişmeyen bir ablamız veya kardeşimiz bu durumları vakfımıza bildirsinler. Biz bundan memnuniyet duyarız. Bu vatandaşları tespit etmek bizim olduğu kadar tüm vatandaşlarımızın da sorumluluğudur. Gerekirse ellerinden tutup vakfımıza getirsinler. Bu vicdani bir sorumluluktur. Herkesin bu sorumluluğu yerine getirmesini istiyoruz. Vatandaşlarımız bu sorumluluğu yerine getirdiği taktirde artık iş bizlere düşmektedir. Vatandaş sorumluluğunu yerine getirdikten sonra topu bize atsın. Bu sorunları çözmek bizim işimiz. Bu kadar milletimiz ve devletimiz el ele vermişken, artık karnı aç olan veya ayağı üşüyen bir çocuk kalsın istemiyoruz.”

 

KREDİ KARTI GİBİ ALIŞVERİŞ KARTI!

Maddi durumu kötü olan vatandaşlar için yaptırılan ve kredi kartı gibi kullanılan kartla ilgili de bilgiler veren Çiçekli, “Edremit Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı ‘Sosyal Yardım Kartı’ denilen bir kart yaptırdık. Bu kartımıza hem giyim yardımı hem de gıda yardımlarımız yükleniyor. Vatandaşlarımız bu kartlarla marketlerimizden bu kredi dahilinden gelerek ihtiyaçlarını gideriyor. Tamamen kontrolümüz altında ve nizami yapılan bir süreç. Biz suni bir kredi üretiyoruz. Vatandaşlarımızda bu vesileyle tüm ihtiyaçlarını gideriyor. Buradaki fiyatlar dışarıdaki giyim ve marketlerin çok altında fiyatlar. Bir şeyin altını çizmek istiyorum. Sadece bu kartlarla buradan alışveriş yapılabilinir. Paranız burada geçmiyor. Bu mağaza ve marketimiz sadece ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza hizmet vermektedir.” Şeklinde konuştu. 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim