Akaryakıt fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri takip ediliyor. Benzin ve mazot fiyatlarına indirim gelecek mi, fiyatlar ne olacak sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından enerji arzında azalma yaşanacağına dönük beklentilerin ardından brent petrol 139,1 dolar seviyesini aşmıştı. Petrol İhraç Eden Ülkeler (OPEC) ve OPEC+ ülkelerin arzın arttırılacağı yönündeki açıklamaların ardından brent petrol sert düşüş yaşadı. Peki Benzin ve mazot fiyatlarına indirim gelecek mi?

Benzin ve mazot fiyatlarında indirim gelecek mi akaryakıt fiyatlarında indirim olacak mı sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Brent petrolün 139,1 dolar seviyesini aşmasının ardından akaryakıt fiyatlarında yükseliş yaşanmıştı. Yaşanan artışın ardından Petrol İhraç eden ülkeler (OPEC) ve OPEC+ ülkeleri tarafından arzın arttırılacağı yönündeki açıklamalar ve ardından oluşan olumlu havanın ardından brent petrolün varil fiyatı 101 dolar seviyesine kadar geriledi. Mazot fiyatlarına 2.38 kuruşluk indirimin ardından bugün yeni bir indirim daha gelmesi bekleniyor.

MAZOT VE BENZİN FİYATLARINA İNDİRİM GELDİ Mİ? 

Sektör temsilcileri tarafından alınan bilgiyer göre dün mazot fiyatlarında bir indiirm yapılması bekleniyordu. Dün gece yarısı motorinin litre fiyatına 2.38 TL'lik bir indirim yapıldı. Ancak her defasında olduğu gibi EPGİS tarafından kamuoyuna herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Mazotun litre fiyatına 2.38 TL'lik bir indirim gelirken benzin fiyatlarında ise henüz bir düşüş yaşanmadı. Böylelikle İstanbul'da 22,80 liradan satılan motorinin fiyatı 20,42 liraya geriledi.

Dün mazot fiyatlarında yapılan indirimin ardından petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün devam etmesi ve brent petrolün varil fiyatının 101 dolar seviyesine kadar çekilmesinin ardından 16 Mart 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere benzine 1 Lira 76 kuruş Motorine ise 93 kuruşluk bir indirimin daha yapılması bekleniyor. Bu akşam yapılacak olan indirim beklentisinin gerçekleşmesi halinde 20,40 kuruştan satılan benzin İstanbul'da 18,64 liraya Motorin fiyatlarıdna yapılacak olan indirimin ardından 20,50 lira seviyelerinde olan mazotun litre fiyatının 19,57 liraya düşmesi bekleniyor

Dün günü 106,90 dolar seviyesinde tamamlayan Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 14.22 itibarıyla kapanışa göre yüzde 8,52 düşüşle 97,79 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü ham petrolün varili 93,84 dolardan alıcı buldu. Böylece, petrol fiyatları yaklaşık son iki haftanın en düşük seviyelerini gördü.  Rusya ile Ukrayna arasında ateşkesin sağlanması için devam eden müzakereler ise piyasalarda arz endişelerini hafifleterek fiyatları baskılamaya devam ediyor.

Brent Petrol 97 dolar seviyesine kadar düştü

Editör: TE Bilisim