Dün akşam saatlerinde İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Hava Yolları'na ait yolcu uçağı, Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra duramayarak pistten çıkmıştı.

Bir süre sürüklenen uçak, daha sonra 40 metre yükseklikten toprak zemine düşmüştü.

3 ÖLÜ 180 YARALI
 

Yaşanan kaza sonrası uçak 3 parçaya bölünmüş, olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edilmişti.

Ekiplerin müdahalesi sonucu talihsiz kaza sonrası uçakta bulunan 3 yolcunun yaşamını yitirdiği, 174 yolcu ve 6 mürettabatın ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı öğrenilmişti.

KARA KUTULAR BULUNDU
 

Kaza sonrası yapılan incelemelerde, uçağa ait kara kutulara ulaşıldı.

Kara kutu olarak adlandırılan CDR ve FDR cihazlarının hasarsız olduğu belirtilirken, kara kutuların incelenmesinin ardından kazaya ilişkin detayların ortaya çıkacağı öğrenildi.


 

ABD'DEN HEYET GELİYOR
 

Öte yandan, kazayı araştırmak üzere Ulaşım Emniyeti İnceleme Merkezince (UEİM) komisyon oluşturulurken, buradaki uzmanlarla çalışmak için ABD'nin sivil havacılık otoritesi ile Boeing firması yetkililerinden oluşan heyetin de Türkiye'ye geleceği öğrenildi.

ÖN RAPOR 1 AYDA SONUÇLANACAK
 

Heyetin, kazada 3 parçaya bölünen uçakta imalat hatası olup olmadığını araştıracağı belirtildi. UEİM uzmanları ve ABD'li heyetin çalışmaları ışığında, kazaya ilişkin ön raporun ise yaklaşık 1 ay içinde hazırlanacağı öğrenildi.

ENKAZ ÇALIŞMALARI BAŞLATILACAK
 

Sürüklendikten sonra parçalara ayrılan uçağın enkazının, bölgede yapılacak incelemelerin ardından vinç ve iş makinaları yardımıyla kaldırılacağı belirtildi.

HAVALİMANINDA YOĞUNLUK SONA ERDİ
 

Kaza sonrası uçuşlara geçici olarak kapatılan havalimanının, bugün sabaha karşı saat 04.00 tibarıyla yeniden başlamasıyla, havalimanındaki yoğunluk ise sona erdi.

Öte yandan, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı yetkilileri, havalimanına gelmeden önce yolcuların uçak firmaları tarafından yapılan bilgilendirme mesajlarını da dikkate almalarını istedi.

Editör: TE Bilisim