Van’da faaliyet gösteren Podovan Ayak Sağlığı Merkezi tarafından kreş çocuklarına el ve ayak bakımı eğitimi verilmeye devam ediliyor.

 

Van Amerikan Kültür (AKD KİDS) Merkezi’ni ziyaret eden Podovan Ayak Sağlığı Merkezi Podologu Selma Değirmenci, miniklere eğitim verdi. Minik öğrencilere el ve ayak bakımı, tırnak kesimi hakkında bilgilendirmenin yapılmasının ardından çocuklara çizgi film izletildi. Hediyelerin de dağıtıldığı eğitim, çocukların el tırnaklarının kesilmesi ile sona erdi.

Eğitim sonunda açıklamada bulunan Podolog Selma Değirmenci, doğuda ilk açılan paramadikal bir kuruluş olduklarını belirterek, hedeflerinin ayak sağlığında doğuda en iyi marka olmak olduğunu söyledi. Hastalıklarda her zaman erken tedavinin önemli olduğuna vurgu yapan Değirmenci, “Bütün ayak ve tırnak hastalıkları çocuklukta başlar. Doğru ayakkabı giymelerini ve yere doğru basmalarını sağlamak için okullarımızda bu eğitimleri veriyoruz. Çünkü çocukluk döneminde hastalığın tespiti yapılırsa, tedavisi daha kolay olur. Bu nedenle bizde küçük yaştan itibaren çocuklarımıza bu bilgilendirmeyi yapıyoruz. Ayrıca düzenlediğimiz bu eğitimlerle velileri de ayak sağlığı konusunda bilinçlendirmek istiyoruz” dedi. 

Editör: TE Bilisim