Posavis, Türkiye genelinde bulunan bayilerine yönelik Antalya’da düzenlediği seminere bin 200 kişi katıldı. Posavis, tamamı yerli ve 82 ülkede patentini geliştirdiği yazılımla kullanıcılarına kazandırmanın yanında günlük hayatlarında alışveriş ve sosyal içerikli hizmetler de sunuyor. Merkezi Konya’da bulunan Posavis Yazılım ve Teknoloji Şirketi Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Kılıç, geliştirdikleri projenin Türkiye’den dünyaya yayılacak bir proje olduğunu belirterek, “Posavis’in kendi üretimi olan akıllı cep telefonlarıyla, akıllı ev cihazlarıyla bugün Türkiye’de kullanıcılara hizmet getirirken, aynı zamanda da harcarken kazanmalarını sağlıyor. Nitekim şirketimizin 2017 yılı içerisinde tamamıyla 15 milyon konut cihaza odaklanmış hedefi mevcuttur. Şimdi şunu demek istiyorum, bugüne kadar dünyada yapılan uygulamada yurt dışı sermayeleriyle yapıldı. Ama bu tam bir milli projedir. Bugün Posavis Yena, Admeneger, Posenger ve Posavis Phone ile birlikte milli sermayeyle Türkiye’de bütün yazılım kodları kendisine ait, Türkiye’den dünyaya açılacak, hem vizyon hem projedir. Aynı zamanda bugün Türkiye’de binlerce bayiimiz mevcuttur. Binlerce bayiimizin hayatını değiştirip onlara kazanç sağlarken, aynı zamanda da onların hayatının rahat bir şekilde, ferah bir şekilde sağlayabiliyoruz. Aynı zamanda bir istihdam sağlamış oluyoruz. Aynı zamanda Posavis Yena akıllı ev cihazları içerisinde bir dokunuşla insanlar hiç evlerinden çıkmadan bütün alışveriş imkânlarını kapılarına kadar getirtebiliyorlar. Yani e-ticaretin de önünde ilerleyen, gelişen bir platform.” Dedi.

 

Kılıç son olarak şunları kaydetti: “Aynı şekilde Posavis Admeneger uygulamalarıyla insanlar evlerinden çıkmadan ve günümüzdeki bütün reklamları izleyerek, anketleri doldurarak kazanç elde edebiliyorlar. İnsanlar, konutlardaki mevcut olan Trink model akıllı ev cihazlarımızı kullanarak o reklamları izlediği için ve anketleri doldurdukları için ücret ödüyoruz. Kısacası bir istihdam sağlıyor. Yine aynı şekilde Posavis Phone uygulamalarıyla birlikte bugün günümüzde birçok iletişim sektöründe daha indirimli uygun bir şekilde görüşme yaparken, aynı zamanda iletişim sağlarken de kazanç sağlamış oluyorlar. Posenger yine dünyada bir ilktir. Bugün anlık mesajlaşma servislerine baktığımızda akıllı cep telefonlarıyla hep yurt dışı sermayelerine bağlı kaldık ve bu yurt dışı sermayeleriyle yapılan anlık mesajlaşma servisleri bugüne kadar ülkemizde kullanıldı. Dünyada bu Türkiye’de, Türk şirketine, yerli bir firmaya nasip olacaktı. Bu da Posavis’e nasip oldu. İstihdam konusunda da 2017 yılında 15 milyon konut hedefimiz var. Bu konutlara aylık en düşük miktarlarda 200 ile 500 TL arasında bir gelir vermek istiyoruz. Bunun şu anda alt yapısı hazır. Bütün çalışmalarımız bitmiş. Artık Türkiye’de sahaya açıldık. Bununla birlikte o konutlara biz istihdam sağlayacağız. Bugün Alanya’da bin 200 kişilik akademimizi gerçekleştirdik. Bu akademide de 30’a yakın araç dağıtımımız oldu. Bu sürekli devam edecek. Bizim bir amacımız var, bizim bir hayal ve hedeflerimiz var. Gelecek aylarda aynı sistemle Avrupa’ya ve tüm dünyaya açılacağız. Hedefimiz dünyada kendi alanında ilk beş firma arasına girmek. Bugüne kadar herhangi bir destek, kredi ve teşvik kullanmadık. Tamamen şirket olarak kendi sermayemizle hareket ettik.”

 

Şirkette ilk görev alan Hakkarili Bedirhan Töre ile Haşim Töre, bu işe inandıklarını ve başarılı olmak için azimle çalışarak bugünlere geldiklerini söylediler. Kendi akraba ve çevrelerinde çok sayıda kişiyi dahil ettiklerini belirten Töre’ler, bu sistemin herkese kazanç sağlayan bir sistem olduğunu ifade ettiler. Van ve Hakkari’den de yaklaşık 100 kişinin katıldığı ve 5 kişinin otomobil sahibi olduğu akademinin sonunda havai fişek gösterimi ve toplu hatıra fotoğrafı çekimi yapıldı. 

Editör: TE Bilisim