Dolar rekor üstüne rekor kırarak 18 TL'ye kadar çıkmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kur garantili TL vadeli mevduat sistemini uygulayacaklarını açıkladıktan sonra dolar 10 TL'ye kadar düştü. Ekonomist Özgür Demirtaş ise Türkiye ekonomisindeki son gelişmeleri değerlendirdi. Twitter hesabından paylaşım yapan Demirtaş, kendisine yönelik tehdit geldiğini ve iftira atıldığını söyledi. İktidarın doların 'bilinçli' olarak arttırıldığı söylemlerini ve "Çin modeline geçtik" açıklamalarını hatırlatan Demirtaş, "Madem yapabiliyordunuz: Neden Dolar/TL nin 10'nun üzerine çıkmasına izin verdiniz?" diye sordu.

Demirtaş, Twitter hesabından şunları paylaştı:

1) Benden Trollere son uyarılar: Tehdidi, Yalanı, İftirayı Bırakın. Ülkemiz için doğru olanı bilimsel olanı yapın. 3 Aydır: "Faiz Günahtır. Dolar artarsa artsın. Bizim işimiz Dolarla mı, Biz ÇİN modeline geçiyoruz. Dolar artsın UCUZ işgücü olacak" dediniz Doları arttırdınız.

2) Sonra tam 180 derece ÇARK ettiniz. Ve insanlara gelin paranızı yatırın size Dolar artışı kadar EXTRA FAİZ FAİZ FAİZ verelim diyip faizi arttırdınız. Bu sefer de Doları Düşürdünüz. Soru Şu: Madem yapabiliyordunuz: Neden Dolar/TL nin 10'nun üzerine çıkmasına izin verdiniz?

3) Neden son dakikaya kadar Dolar/TL yi azdıracak açıklamalar yaptınız? Neden "ÇİN modeline geçiyoruz. Çin başardı biz de başaracağız. Faizi Düşüreceğiz, Dolar artarsa artsın" dediniz. NEDEN? SONSUZ faiz son dakika da mı aklınıza geldi? Yoksa biliyor muydunuz yapacağınızı?

4) Yapacaktıysanız, neden Dolar/TL'nin 10'nun üzerine çıkmasına İZİN verdiniz? NEDEN? Kimler 18'den Doları Satttı. İsim isim Açıklayın. Uyarıyorum. Eğer benim ve sevdiklerimin hakkında en ufak bir YALAN, İFTİRA ya daha karışırsanız... Beni ve sevdiklerimi Yalnız bırakın.

Editör: TE Bilisim