Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, tedavi amacıyla kente gelen hasta yakınları için 2 yıl önce oluşturulan ücretsiz refakatçi misafirhanesi, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez'in talimatıyla yeni yerine taşındı.

80 YATAK KAPASİTESİNE SAHİP

Sıhke Caddesi'nde Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından işletilen beş katlı misafirhane, 32 odasıyla konuklarına otel konforunda konaklama imkanı sunuyor.  80 yatak kapasitesine sahip misafirhanede 5, 4, 3 kişilik oda, çift yataklı oda, aile odaları ve tek kişilik odalar bulunuyor. Misafirhanede konaklayanlara 3 çeşit akşam yemeği ikram ediliyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Mehmet Akkuş, yeni misafirhanede incelemelerde bulundu, Engelli Şube Müdürü Sibel Çıtakgül'den bilgi aldı.

ESKİ YERİMİZ TALEPLERE KARŞILIK VEREMİYORDU

Yeni misafirhanenin konum olarak daha iyi bir yerde bulunduğunu kaydeden Akkuş, "Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda buraya taşındık. Eski yerimiz taleplere karşılık veremiyordu. Bu nedenle fiziki anlamda sıkıntılar yaşıyorduk. Yaptığımız çalışma sonucunda daha önce otel olarak kullanılan bu yeri kiraladık. Şimdi misafirlerimize otel kalitesinde hizmet veriyoruz. Konaklayan misafirlerimizden çok olumlu dönüşler aldık. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman halk odaklı hizmet etmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

"MADDİ DURUMUMUZ İYİ OLMADIĞINDAN KONAKLAMA İÇİN OTELE GİDEMİYORDUK”

Misafirhanede bulunan konuklarla da bir araya gelen Akkuş, bir süre onlarla sohbet edip görüş ve önerilerini de dinledi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden hasta kızının tedavisi için Van'a geldiğini belirten misafirlerden Erdal Atay ise "Maddi durumumuz iyi olmadığından konaklama için otele gidemiyorduk. Tedavi gördüğümüz hastaneden doktor ve hemşirelerin bize verdiği bilgi doğrultusunda misafirhaneye başvurduk. Başvurumuzun hemen ardından misafirhaneye kızımla yerleştik. 3 gündür burada kalıyoruz. Misafirhane otel konforunda her şey çok güzel ve hijyenik. Akşam yemeklerinden de faydalanıyoruz. Allah devletimizden razı olsun." ifadelerini kullandı.

Tedavisi için Iğdır'dan gelen Nuriye Polat da "Burası benim için çok uygun bir yer. Hem güvenli hem hijyenik. Hiçbir sıkıntım yok. Allah yapanlardan razı olsun. Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum." dedi. 

Editör: TE Bilisim