YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Gevaş MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş, Rektörlük Özel Kalem Müdürü Doç. Dr. Yusuf Uzun, Yrd. Doç. Dr. Mucip Tapan ile ilk olarak VATBO Yönetim Kurulu Başkanı Selman Toprak’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Rektör Prof. Dr. Battal, üniversite olarak sivil toplum kuruluşları ile meslek odalarıyla her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

VATBO Başkanı Toprak ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirip, üniversite ile iyi ilişkiler geliştirmek istediklerini kaydetti. VATBO ziyaretinin ardından Rektör Prof. Dr. Battal ve beraberindekiler VATSO binasına geçti. VATSO Başkanı Necdet Takva tarafından karşılanan Rektör Battal, yeni yönetimin Van’a hayırlı olmasını dileyerek, “Biz üniversite olarak var olan üniversite-sanayi ilişkilerinin bu süreçte daha da güçlenerek Van’ın kalkınmasına katkı sunacağını düşünüyoruz. Van’ı daha ileriye taşıyabilmek için VATSO gibi kurumlarımızla ortak projeler yapmaya ve işbirliğine devam edeceğiz. Tekrar VATSO’nun yeni yönetiminin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

VATSO Başkanı Takva ise, uzun bir seçim süreci sonunda göreve geldiklerini belirterek, “Bizim ilk kapısını çalacağımız kurum üniversite olacaktır. Üniversite, Van için çok önemli bir kurumdur. Her alanda üniversite ile çalışmaya hazırız. Çünkü yaşadığımız çağda bilgi çok önemlidir. Bunu sektöre yansıtabilmenin en kolay yolu da üniversite ile işbirliğidir” diye konuştu. VATSO ziyaretinden sonra üniversite heyeti Van Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (VASİAD) Başkanı Ali Çiçeksay’ı da ziyaret ederek bir süre görüştüler. 

 

 

Editör: TE Bilisim